Ook twee wielerwedstrijden op Erwetegemse kermisaffiche

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Wielerorganisatie Erwetegem ervoor dat er ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente ook wielrennen op het programma staat met twee wedstrijden voor meisjes/dames op zondag 27 en maandag 28 augustus. Nadat ze bijna twee jaar geleden een punt zette achter haar loopbaan als actieve wielrenster, werd overigens streekgenote Jolien D’hoore bereid gevonden om het meterschap van deze wedstrijden te aanvaarden en zo zagen dus vorig jaar in Erwetegem de Jongerenprijs Jolien D’hoore (voor jeugdcategorieën) en de Grote Prijs Jolien D’hoore (voor dames-elite) het levenslicht.

Beide wedstrijden hebben de Kattenberg als plaats van start en aankomst maar worden wel over een (deels) verschillend parcours verreden. In de Jongerenprijs Jolien D’hoore komen op zondag 27 augustus meisjes-nieuwelingen en meisjes-juniores in actie. De juniores (die eerst starten om 15 uur) en de nieuwelingen (die invallen na twee ronden) moeten dan respectievelijk twaalf en negen keer volgende omloop van 6,4 km afleggen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Smissenhoek, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

In de Grote Prijs Jolien D’hoore zijn op maandag 28 augustus de dames-elite aan de beurt, ook met start om 15 uur. De drievoudige nationale kampioene en Olympische bronzen medaillewinnares zal overigens zelf als koersdirecteur fungeren in deze 1.15-interclubwedstrijd (reeds 23 ploegen van zes rensters ingeschreven) die ook deel uitmaakt van het Belgisch-Nederlands criterium Women Cycling Series. De dames-elite krijgen negenmaal volgende omloop van 10,4 km (totale afstand 93,6 km) onder de wielen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Klemhoutstraat; op grondgebied Lierde: Langestraat, Stuivenberg, Waesbergdries; op grondgebied Erwetegem: Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Smissenhoek, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden voorziet een tijdelijk politiereglement een aantal speciale verkeersmaatregelen. Voor de inrichting van de start- en aankomstzone zal er op beide dagen reeds vanaf 10 uur niet mogen geparkeerd worden in de Kattenberg. In de andere (voornoemde) straten of in het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours, zal er op zondag 27 en maandag 28 augustus vanaf 13u30 parkeerverbod zijn. Ook zal in de meeste van die straten op beide dagen vanaf 14 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (alleen verkeer toegelaten in de rijrichting van de rensters). In het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen de Pachtersveldweg en Rodestraat alsook in het gedeelte van de Ragestraat tussen de Smissenhoek/Kloosterstraat en Engelstraat zal alleen plaatselijk verkeer mogen. Al deze verkeersmaatregelen gelden telkens tot 18 uur.