‘De Vliegende appeltjes’ winnen kermisquiz

Wat een heerlijk leuk avondje in ‘t Zaaltje

 
De Kermisladies blikken met veel voldoening terug op de kermisquiz ‘Gijzel op zijn best’, die knap georganiseerd werd in ‘t Zaaltje. Precies dertien ploegen hebben deelgenomen aan de kermisquiz. Wat een heerlijk avondje in ‘t Zaaltje. De quiz werd knap opgesteld door Kermisladies-breinen. Er werden vragen voorgeschoteld over wat er volgens 100 personen leeft, reilt en zeilt in Gijzel, zoals ‘Welk product wordt het meest gekocht op de Gijzenzeelse markt’? ‘Wat steek je als eerst in je valies? ‘Wat mist je het meest als je op reis bent?. En zo meer. Verheugend, velen beantwoorden de oproep van de Kermisladies (een ronduit schitterend team) om verkleed naar ‘t Zaaltje te komen, liefst met hoed en bril.
De Vliegende appeltjes                                                                Charomieldilu 
Het gouden team van ‘De Vliegende appeltjes’ ging op de editie 2023 van de quiz, na een nek aan nek race met team Charomieldilu met de hoogste eer lopen. Het team behaalde 42 punten. Bij de tussenstand stonden ze op plaats twee, maar finaal mocht er met recht en reden geklonken worden op de mooie prestatie. Charomieldilu en strandde op de tweede plaats, goed voor het zilver. Brons voor De Gijzelse barbies.
Maar om het met een cliché te zeggen, deelnemen aan de quiz is belangrijker dan winnen. De Kermisladies willen dan ook de andere teams: Uilen, De Rodenbach vrienden, Meme en de Tochjes, Moezelvrienden, Schampkes, De Kelly’s, Burgemeester Johan, 6 pintjes alstublieft, Den helft van ‘t alvendeure en Katlijn en de bende, van harte danken voor hun deelname.
Het bleek nog maar eens, de quiz zorgt voor kermisplezier, bevordert het sociaal contact, warme vriendschap en blijkbaar denken de deelnemers daar ook zo over. Ze vinden het kermisevent plezant. De formule van de Kermisladies blijft werken. Hopelijk komen er op de volgende editie ook een aantal nieuwe teams opdagen. Wie eenmaal heeft deelgenomen aan de Gijzel –quiz heeft voorgoed de ‘quizmicrobe’ te pakken.
Woorden van lof voor ‘De Kermisladies’, die een hartverwarmend en gezellige avond presenteerden. Ja, in ‘t Zaaltje op kermismaandag kan je volledig losgaan, uit de bol gaan, een stuk in uw gilet drinken als je daar zin in hebt. Voor sfeer en gezelligheid een tien. ‘Gijzel op zijn best’. ‘En nu op naar de ‘kirmesse 2024’ klinkt het nu al bij De Kermisladies’.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).