Heerlijk genieten van de ‘Kirmesse stoverij’

Bourgondische spirit

En of de Kirmesse stoverij smaakte. Die culinaire geneugte moet je op ‘Gijzel Kirmesse’ beleefd hebben. Culinair plezier, smakelijk eten, gezelligheid en leut: dat heerlijk kopje verwenning. En wij namen er een goed Gijzelaarke bij, en de wereld ziet er ineens al veel beter uit. Het bleek nog maar eens, ‘Gijzel Kirmesse’, dat is ook sfeervol en lekker eten.  De deelnemers aan het eetfestijn weten dat ze in en rond ‘t Zaaltje zullen genieten van gastvrijheid, van een bourgondische spirit en van alles wat smakelijk is.  Met verfijning werden de 350 deelnemers (het aantal was beperkt) verrast met een heel verzorgd eetfestijn. De formule van ‘Gijzel Kirmesse’ blijft aanslaan. Ongecompliceerd lekker eten (overheerlijke stoverij, diverse groentjes, frietjes) à volonté en dit tegen een heel verteerbare prijs. Zeg zelf, 16 euro (kinderen 8 euro), voor een prikje als je ons vraagt. De ontvangst en de bediening van de ‘kermisvrienden’ is hartelijk. Wel is het een tijdje aanschuiven, maar niemand die er om baalde, het is tenslotte ‘Gijzel Kirmesse’.  Kermisfanaten komen naar het eetfestijn voor de gezelligheid en voor de heerlijke stoverij. Een pluim voor traiteur Toulouse en de medewerkers. In de smakelijke bereiding primeert de hoedanigheid van het product en het puur vakmanschap. Een pluim voor Frode Lefevre. Verfijnd zonder pretenties. Traiteur Toulouse bouwde een heel goede reputatie op. Je eens op de ‘kirmesse’ laten verwennen mocht op zaterdagavond 26 augustus in het kermis-vierend Gijzel letterlijk genomen worden. Smakelijk eten. Eten moet een feest zijn, en dat was het ook. Zonder tierlantijnen of stijfheid. De ‘kermisvrienden’ staan erop om de deelnemers aan het eetfestijn culinair te verwennen. Het eetfestijn van de ‘kermisvrienden’ is een aanrader voor diegenen die in een ontspannen kermissfeer willen genieten van een verzorgde bereiding. De editie 2023 werd een voltreffer. In een aangename kermissfeer werd er met de glimlach geserveerd. Levensgenieters verrijkten het eetfestijn met glazen wijn, frisse biertjes (‘t Gijzelaarke is in), frisdranken. De kermisvrienden stelden alles in het werk om je deelname aan het eetfestijn de moeite waard te maken. De Kermisvrienden danken heel speciaal alle deelnemers aan het eetfestijn. En opvallend, de Kermisvrienden blijven springlevend, energiek, gedreven en enthousiast. Na het eetfestijn werd het gezellig nagenieten van de coverbands Toile Ciréé, Yellow Goose, Blue Dawn en DJ Lolo. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).