© Kerk en Leven

Zottegems deken Vidts nu ook pastoor van Geraardsbergen

De pastorale taken van Zottegems pastoor-deken Emmanuel Vidts breiden alsmaar uit, met bijkomende opdrachten ook buiten Zottegem. Nadat hij, in opvolging van E.H. Hans Vandenholen die pastoor-deken van Aalst werd, door de Gentse bisschop Lode Van Hecke op 1 november van vorig jaar benoemd en op 29 januari van dit jaar aangesteld werd tot nieuwe deken van het dekenaat Zottegem en tot pastoor van de Zottegemse parochie Heilige Apostelen Petrus en Paulus, werd E.H. Emmanuel Vidts (52, zie foto) met ingang van 1 mei ll. ook benoemd tot pastoor van de parochie Heilige Livinus (Herzele/Sint-Lievens-Houtem).

Ingevolge de preventieve schorsing van Alain Babylon na klacht/melding van seksueel misbruik, neemt hij sinds half juli eveneens diens vroegere pastorale verantwoordelijkheden voor de parochie Brakel/Lierde over en met ingang van 1 september e.k. wordt E.H. Emmanuel Vidts nu ook benoemd tot pastoor van de parochie Heilige Bartholomeus (Geraardsbergen). In de Oudenbergstad wordt hij de opvolger van E.H. Frans Hitchinson die trouwens ook geen onbekende is in Zottegem waar hij van 1982 tot 1994 superior van het O.-L.-Vrouwcollege/campus Bevegem was. E.H. Hitchinson werd op 8 augustus ll. 75 jaar en gaat op rust.

TER VERDUIDELIJKING:

In plaats van alleen de twaalf parochies binnen de stad Zottegem waaruit het vroegere dekenaat Zottegem bestond, behoren – sinds de hervorming die in 2016 in het bisdom Gent werd doorgevoerd en waarbij de vroegere 34 dekenaten werden herleid tot 10 dekenaten – nu ook Herzele/Sint-Lievens-Houtem, Brakel/Lierde en Geraardsbergen tot het huidige dekenaat Zottegem. Bij die hervorming werden ook de vroegere 400 parochies die er waren in Oost-Vlaanderen, herleid tot 43 grotere parochies zoals de parochie Heilige Apostelen Petrus en Paulus (waaronder alle twaalf vroegere Zottegemse parochies ressorteren), de parochie H. Livinus (= alle parochies van Herzele en Sint-Lievens-Houtem) en de parochie H. Bartholomeus (= alle parochies van Geraardsbergen).

LEES OOK:

Pastoor Alain Babylon parochie Lierde/Brakel geschorst na klacht seksueel misbruik