GO! Geraardsbergen blijft groeien

Vanaf 1 september 2023 vormt Sonny Van den Stockt dan ook een tandem met Isabelle Janssens.

Geraardsbergen. Op 1 september start het nieuwe schooljaar en herneemt de leerlingenactiviteit in de Papiermolenstraat. Met een leerlingenpopulatie van meer dan 1100 leerlingen, blijft GO! atheneum Geraardsbergen groeien.

“Onze school blijft jaar na jaar aan populariteit winnen. We kunnen natuurlijk steeds rekenen op de vaste instroom vanuit de Middenschool. Dit schooljaar hebben we echter ook heel wat zij-instromers vanuit de ruimere regio. Dit hebben we onder andere te danken aan het feit dat we richtingen aanbieden binnen alle finaliteiten, maar ook binnen heel wat domeinen in de zachte en harde sector.  Daarnaast kunnen leerlingen bij ons terecht voor heel specifieke richtingen zoals onthaal en recreatie, toerisme, maar ook defensie & veiligheid en maatschappelijke veiligheid,” verklaart directeur Sonny Van den Stockt.

Gedeeld leiderschap
De school blijft vernieuwen, zowel op vlak van infrastructuur als op vlak van onderwijskundig beleid. In gedeeld leiderschap zal het directieteam inzetten op wat in onderwijs efficiënt werkt. De kersverse onderwijskundig directeur zal de kwaliteit van het leren binnen de school in goede banen leiden en het team nog sterker maken. Vanaf 1 september 2023 vormt Sonny Van den Stockt dan ook een tandem met Isabelle Janssens.

“Het atheneum neemt de modernisering van het secundair onderwijs ter harte. De vrije ruimte in de tweede graad benutten we enerzijds om extra uren Frans, wiskunde en Nederlands te voorzien. Op basis van de tegenvallende resultaten in Vlaanderen verdienen deze basisvakken opnieuw meer aandacht,” zegt directeur Isabelle Janssens. “Bijkomend krijgen leerlingen in de tweede graad ook keuze-opties aangeboden. Leerlingen een zekere mate van autonomie geven, zorgt voor extra motivatie. Dat kan via keuzes of via flexibele leertrajecten.”

Moderne klaslokalen
Niet enkel op onderwijskundig gebied maar ook op vlak van infrastructuur blijft het atheneum mee met zijn tijd! Gisteren werd het nieuwe lokaal van schilderen en decoratie officieel in gebruik genomen, een project voor en door leerlingen. Daarnaast blijft ook sporthal De Matte in het oog springen vanop de Astridlaan, net als de werfomgeving rond blok B.

“Een deel van dit gebouw konden we vorig schooljaar al in gebruik nemen, het gedeelte van de labo’s zou tegen januari 2024 gebruiksklaar moeten zijn. Naast de laboratoria zullen hier ook heel wat andere moderne klaslokalen ter beschikking komen, aangezien de voormalige directiegang tegen de Papiermolenstraat ook volledig aangepast wordt. Qua inrichting zullen we opnieuw inzetten op strakke en moderne klaslokalen, voorzien van onder andere Clevertouches en flexibel schoolmeubilair om leerlingen een bepaalde vrijheid te kunnen geven in hun leerproces, een visie die door de volledige GO! Scholengroep 20 wordt uitgedragen,” geeft het directieteam nog mee.

Voor meer info:

welkom