Jasper Helon brengt Eendracht Moortsele in extremis langszij

Na 2 – 2 tegen Overmere, met vertrouwen naar VC Zevergem

FCE Moortsele heeft op zondag 3 september de nieuwe voetbalcompetitie 2023  – 2024 ingezet met een 2 – 2 gelijkspel. Overmere bleek een stugge tegenstander en leidde een paar minuten voor affluiten nog met 1 – 2. Maar Eendracht Moortsele wist in de slotfase nog de 1 – 2 achterstand om te buigen in een 2 – 2 gelijkspel. Jasper Helon bracht in extremis FCE Moortsele langszij. Een opdoffer voor de bezoekers. De thuisploeg bleef in zijn kansen geloven en bleef na de treffers van de ingevallen Milan Audenaert (64’) en Marouane Aznak (81’) in zijn kansen geloven en resoluut op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. En zie, finaal stonden de bordjes weer gelijk. Van weerbaarheid en karakter gesproken.
De wedstrijd startte ideaal voor Eendracht, na een kwartier jaagt Sander Teerlinck de 1 – 0 tegen de touwen. In de tweede helft scoorde Overmere, de grote onbekende voor FCE, tweemaal. Maar Eendracht stroopte de mouwen op en knokte zich nog naar een gelijkspel. FCE Moortsele deed er alles aan om op de kermis voor eigen publiek de openingswedstrijd te winnen. De club was al een tijd klaar met zijn huiswerk voor het seizoen 2023 – 2024. De ambitie is voelbaar. De doelstellingen zijn menens. Eendracht wou zondag meteen de toon zetten, vooral niet verliezen was prioritair. Alleszins een heuglijke vaststelling, de ganse groep stapt gemotiveerd de nieuwe competitie in. De trainersstaf weet wat spelersmateriaal ze hebben om de ambities van de club waar te maken. Het dynamisme is groot en wordt in alle werkgroepen gepompt. Eendracht Moortsele wil attractief voetbal brengen én aan klantenbinding doen. Uit de voorbereiding konden de trainersstaf en het bestuur heel veel opsteken. Er zit een knokkersmentaliteit in de ploeg. Zaterdagavond 9 september (aftrap 19 u) trekt FCE Moortsele naar VC Zevergem dat op speeldag 1 met 0 – 2 won van VC Zwijnaarde. FCE aast in Zevergem op zijn eerste driepunter en wil als een eendrachtig team de wedstrijd aanpakken. Eendracht Moortsele wil dit seizoen zijn zaakjes snel op orde hebben en blijven blijk geven van karakter en onverzettelijkheid. Hoe leerzaam wordt VC Zevergem – FCE Moortsele? Een spannende wedstrijd in het vooruitzicht. Duimen maar. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).