‘Zomerdrink Meerstraat’, een concept dat mensen samenbrengt

B&B Wellnest, de ideale locatie

Het buurtcomité ‘Wij van de Meerstraat’ heeft met succes in B&B Wellnest voor de bewoners van de Meerstraat een Zomerdrink georganiseerd. Een concept dat mensen samenbrengt. Zij die present tekenden, hebben zich in de zomerbar van B&B Wellnest goed geamuseerd. En gelijk hadden ze. Niets is zo ontspannend als genieten met uw buren van drinks en food. De sfeer was hartelijk. Het lijkt erop dat de motor nu voorgoed is aangeslagen en het samenbrengen van de bewoners op de Zomerdrink een vaste afspraak zal worden. En een pluim voor ‘Wij van de Meerstraat’ voor het mooi initiatief.
  De ‘Zomerdrink’ moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en creëert een nieuwe vorm van solidariteit tussen mensen die elkaar dankzij het buurtfeest beter leren kennen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun buren zijn. Sociaal contact bevordert warme vriendschap. Een leuk tafereel om de bewoners van de Meerstraat samen te zien feesten. De prima sfeer van het buurtfeest én de hartelijkheid die gepaard gingen met het lovenswaardig initiatief, zijn duidelijk tekenen dat men het sociaal weefsel steviger wil maken en dat de contacten tussen de bewoners van de Meerstraat kunnen openbloeien. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Meerstraat het met elkaar goed stellen. Belangrijk, velen kruipen uit hun schulp, en leren hun buren beter kennen. Natuurlijk heeft ‘Wij van de Meerstraat’ alles mee om tot een voor ‘herhaling vatbaar evenement’ uitgeroepen te worden. B&B Wellnest, de ideale locatie. De B&B gooide in het VTM programma ‘Met vier in bed’ hoge ogen. De drie andere deelnemende duo’s beoordeelden de kamers, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid van B&B Wellnest. De Oosterzeelse B&B kreeg van de andere uitbaters een heel hoge score en waren verrast van het warm onthaal en vele troeven van B&B Wellnest. Ook de troeven van het landelijke Oosterzele kwamen fraai in beeld (molens, stokerij Van Damme, adembenemend landschap..). De B&B Wellnest kwam eveneens knap in beeld en kreeg van de collega’s enorm veel ‘bedjes’. De B&B werd knap tweede. B&B BBut zorgde voor een primeur en kreeg met 90 op 90 de maximumscore. De appreciatie voor B&B Wellbest was eveneens enorm, met B&B Wellnest heeft Oosterzele een grote troef.,
 
Er vallen in de Meerstraat woorden van lof voor de Erfgoedcel Viersprong, voor Ellen en Sofie die het Erfgoedproject ‘Wij van de Meerstraat’ hebben opgestart. Een lovenswaardig initiatief. Filip Van Bockstaele: ‘ In de rand daarvan hebben ook een achttal buren de handen in elkaar geslagen om een buurtcomité op te richten naar de oude traditie van ‘Meerstraat Kermis’; een verloren gegane traditie van een bruisende kermis in de Meerstraat, met uitgaande reuzen. Het project ‘Wij van de Meerstraat’ probeert dit erfgoed levend te houden, nu de straat veel nieuwe inwoners kent. Met kleinschalige initiatieven proberen we de straat weer samen te brengen. Ook gemeente Oosterzele ondersteunt het ‘Wij van de wijk – project’, opgevolgd door Lobke van De Kluize’, duidt Filip Van Bockstaele. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).