Door werken Infrabel overwegen in Moerbeke voor alle verkeer afgesloten

Moerbeke/Viane. Door werken van Infrabel aan de overweg ter hoogte van het station Viane-Moerbeke, wordt de Edingseweg van woensdag 13 vanaf 6.00 uur tot maandag 18 september tot 6.00 uur afgesloten. De overweg wordt voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten. Voor voetgangers en fietsers is er een alternatieve route.

Vanaf volgende week woensdag zal de overweg in Moerbeke voor vijf dagen afgesloten voor alle verkeer. Infrabel vernieuwt de overweg. Er is een omleiding voorzien via N272-Pauwelstraat, Stationsstraat (Galmaarden), Winterkeer (Galmaarden) en N495-Herhout (Galmaarden) en Edingseweg.

Voor voetgangers en fietsers is er op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 september een omleiding voorzien via de Mijnwerkersstraat en de Zikastraat. Op zaterdag 16 en zondag 17 september is er een tijdelijke voetgangersoversteek via het perron van het station Viane-Moerbeke.

Ook de overweg in de Mijnwerkersstraat wordt vernieuwd. De straat wordt hierdoor afgesloten van maandag 11 september 20.00 uur tot zaterdag 7 oktober 2023 6.00 uur. Zoals hierboven vermeld kunnen voetgangers en fietsers wel door op 13, 14 en 15 september.

Julien Borremans

Beeld: Google Earth