Ook geen treinverkeer Zottegem – Oudenaarde

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben we reeds meegedeeld dat er op zaterdag 9 en zondag 10 september op de spoorlijn Zottegem – Gent (Sint-Pieters) geen treinverkeer mogelijk zal zijn tussen Melle en Gent (Sint-Pieters) omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorinfrastructuur. Om dezelfde reden zullen er komend weekend ook tussen Zottegem en Oudenaarde geen treinen rijden. In het weekend van 23 – 24 september zal dit trouwens opnieuw het geval zijn. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop aan het station in Munkzwalm en in Sint-Denijs-Boekel, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Er rijdt ook nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u24 (aankomst in Oudenaarde om 23u59).

Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekt een eerste vervangbus om 5u06, daarna om 5u35, 6u35 en zo verder om het uur tot 21u35 (ook met tussenstop in Sint-Denijs-Boekel en in Munkzwalm). De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u41, daarna om 6u10, 7u10 enz. In deze rijrichting is geen extra laatste bus voorzien. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden. Deze dienstregeling geldt zowel op zaterdag als op zondag.