Caesarfeesten in Velzeke: ruime verkeersmaatregelen

In het komende weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september wordt vanuit het provinciaal Archeocentrum in het dorp van Velzeke afspraak gemaakt voor de vijfde editie van de 25-jaarlijkse Caesarfeesten. Omwille van de grote volkstoeloop die hiervoor verwacht wordt, voorziet een tijdelijk politiereglement ook heel wat nodige verkeersmaatregelen:

  • Reeds vanaf vrijdag 8 september om 16 uur is er een parkeerverbod op het Romeins Plein (volledig) en in Paddestraat (deel tussen Molenlos en Romeins Plein) en Penitentenlaan (tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis Frapello). Dit is ook het geval vanaf zaterdag 9 september om 6 uur in de Doolbosweg en Molenlos alsook vanaf zaterdag 9 september om 10 uur in de Lieve-Heerstraat, Lippenhovestraat (tussen Beugelstraat en Urnenstraat), Beugelstraat (tussen Romeins Plein en Lippenhovestraat), Korte Munte, Knutsegemstraat (deel smalle rijbaan vanaf parking Frapello richting Kluisstraat) alsook langs één kant in de Opstalstraat, Lindebeekstraat en Lindestraat (zie verder). Dit parkeerverbod geldt overal doorlopend tot zondag 10 september om 22 uur.
  • Het Romeins Plein, de Penitentenlaan, Korte Munte, Lieve-Heerstraat, Molenlos, Doolbosweg (mindervalidenparking wel bereikbaar) en Paddestraat (deel tussen Molenlos en Romeins Plein) worden het hele weekend, van zaterdagmorgen 9 september om 10 uur tot zondag 10 september om middernacht afgesloten voor verkeer. In de Beugelstraat (richting Romeins Plein), Lippenhovestraat (deel tussen Beugelstraat en Lippenseweg, richting Elene), Opstalstraat (richting Lindestraat), Lindestraat (richting Provinciebaan), Lindebeekstraat (richting Lindestraat) en Lippenseweg (tussen Lippenhovestraat en Provinciebaan, richting Provinciebaan) wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd en is alleen verkeer in de (telkens) bijvermelde richting toegelaten.
  • Parkeermogelijkheden – In de Lippenseweg (deel tussen Lippenhovestraat en Provinciebaan), Opstalstraat, Lindebeekstraat, Lindestraat, en Beugelstraat waar eenrichtingsverkeer van toepassing is (zie hierboven), mag/moet er rechts van de weg. geparkeerd worden (enkel in de rijrichting). Op de Provinciebaan is parkeren toegelaten in de P-vakken en in de Beugelstraat mag/moet op de fietspaden geparkeerd worden. Daarnaast zijn ook nog drie ‘parkeerweides’ voorzien waarheen de auto’s zullen geleid worden. Voor personen met een beperking zijn er voorbehouden parkings in de Doolbosweg (aan het Archeocentrum) en aan de pastorie nabij het kruispunt Beugelstraat/Lippenhovestraat. Wie per fiets naar de Caesarfeesten komt (aangeraden!), kan gebruik maken van de bewaakte fietsparking – met gratis drinkwaterstand van Farys – in de Doolbosweg (aan het Archeocentrum) of op het Sint-Martinusplein (aan de kerk).

Het volledige parkeer- en circulatieplan (zie foto) is op www.caesarfeesten.be terug te vinden.