Politie trekt tijdens kermisweek zes rijbewijzen voor 15 dagen in

Geraardsbergen/Lierde. Tijdens de kermisperiode organiseerde de verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde verschillende acties over drie verschillende dagen. Een bestuurder mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen indienen omdat hij 1,45 promille/l bloed blies. Een andere bestuurder onderging dezelfde maatregel omdat hij positief testte op THC en cocaïne.

Er werden twee processen-verbaal opgesteld voor het gebruik van een gsm achter het stuur door professionele bestuurders. Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een andere bestuurder reed onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag en mocht eveneens zijn rijbewijs inleveren.

‘Verder werd nog één bestuurder betrapt op het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Na controle van het voertuig bleek dat de chauffeur een overtreding beging inzake ladingszekering. Daarenboven was de aanhangwagen niet verzekerd, ingeschreven noch gekeurd. Er werd een proces-verbaal opgesteld en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De aanhangwagen werd geïmmobiliseerd’, liet de politie weten.

Een andere bestuurder reed met o.a. een vervallen keuring. Zijn voertuig was overladen en begin een overtreding inzake ladingzekering. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. Er werden eveneens 17 inbreuken vastgesteld waarvoor een onmiddellijke inning of een proces-verbaal werd opgesteld.

Julien Borremans

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/