Korte nieuwtjes uit de Zottegemse bib

  • Op maandag 11 september is de bib uitzonderlijk gesloten omdat er dan een vormingsdag is voor alle medewerkers van zowel de bibliotheken als van de cultuurcentra van de steden en gemeenten die deel uitmaken van Route 42 (Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem). Zij brengen een bezoek aan Permeke, de hoofdbibliotheek van Antwerpen, en aan het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen).
  • Op vrijdag 6 oktober is Piv Huvluv met zijn nieuwe show ‘Zoiets verzin je niet!’ om 20 uur te gast bij CC Zoetegem maar tevoren is een persoonlijke ontmoeting met de stand-upcomedian al mogelijk tussen 15 tot 16 uur in de bibliotheek aan de Buke waar hij zijn twee boeken ‘Zoiets verzin je niet!’ en ‘Blues 4 Monika’ zal toelichten en signeren.
  • In de rand van de Autovrije Zondag die op 17 september in het stadscentrum plaatsvindt, pakt de bib, in samenwerking met de andere bibliotheken van Route 42, uit met een grote jeugdboekenverkoop. Voor keuze uit het uitgebreide aanbod kan men van 10 tot 19 uur terecht in de eetzaal van het O.-L-Vrouwcollege campus Centrum (ingang via de Zavel).
  • De Selfmade Pop-up in de bib is ditmaal gepland op zaterdag 25 november, van 10 tot 16 uur. Wie op dit ‘marktje’ tussen de boeken zelfgemaakte spulletjes of lekkernijen wil verkopen, moet zich ten laatste op zaterdag 30 september als kandidaat-standhouder aanmelden via e-mail naar selfmade@zottegem.be of aan de balie van de bib (deelnameprijs 5 euro + waarborg 5 euro). Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan er eventueel een selectie gebeuren.