De Morelgemvrienden: Brecht Van Isterdael en Silke D’Hauwe winnaars van de eerste digitale Crossen

Truienverkoop bracht alleen al € 5975,00 op

Zaterdag 9 september, was je vanaf 11 uur, welkom in het CC ‘De Fabriek’ om een crossparcours in Morelgem te rijden, de renners aan te moedigen en de ‘Morelgemse kermis’ te beleven. Het parcours werd omgezet naar een digitaal parcours, zodat de renners het gevoel hadden dat ze zich echt in de Morelgemse natuur beweegden. Deze wedstrijden waren een memorial voor wijlen beroepsrenner Serge Baguet en Danny Vettenburg.

Digitaal crossen

Het digitaal fietsen startte om 11u00 en eindigde omstreeks 18u30 met de finale rondes voor heren en dames. Er waren verschillende reeksen (per reeks 8 renners) voor heren, dames, elite en een retrokoers. Tijdens het fietsen werden ze met de nodige muzikale ondersteund en begeleid om op deze manier te kunnen fietsen in een aangename en soms ludieke sfeer. De bezoekers konden deelnemen aan een quiz met vragen over fietsen, sport, de Morelgemvrienden en algemene vragen over de gemeente. De winnaar van deze quiz ontving eveneens een prijs.

Vlaamse/Morelgemse kermis & avond gedeelte

Op de koer en in de foyer stonden verschillende eetstandjes (breydelspek, pannenkoeken, ijs,….) en animatie voor jong en oud zoals springkastelen, Soccer darts, kicker, fitness voor kinderen, velodrome tafel, VR machine, speed of light enz. met een kinderdorp en buitenterras.  Omstreeks 18u30 werd dan de finale gereden en streden de renners met de acht beste tijden tegen elkaar voor de hoogste eer. Nadien volgde er een supertombola en was er de truien verkoop per opbod. DJ Djoff startte om 20u00 de retrofuif, aansluitend rond 21u30 trad ‘Dr Fred & The medicine man’, een ambiance en coverband op. Daarna nam DJ Djoff terug met een spetterend afsluitfeest tot in de vroege uurtjes.

Retrokoers & Finale

De finale werd voorafgegaan door de reeksen waar de drie beste tijden kans maakten om de grote finale te rijden.  Heel wat streekgenoten namen deel aan deze wedstrijden waaronder Kurt Eeckhout uit Bavegem ooit winnaar van Omloop Het Volk bij de liefhebbers maar ook personen die zelf te maken hadden gekregen met de verschrikkelijke ziekte kanker zoals Dirk Verlee (gewezen renner uit Letterhoutem) tekenden present. Tevens was er een grote delegatie van de wielertoeristenclub WTC Niet Versagen met lokaal in Café De Put te Vlierzele aanwezig. In de retrokoers werden oude bekenden naar voren werden gebracht zoals José De Cauwer, Lucien Van Impe (vertolkt door de Schepen van Sport Jo Vermeulen), Roger De Vlaeminck, grote smurf en de kerstman. De overwinning ging naar José de Cauwer. Er werd ook een prijs uitgereikt voor de best verklede persoon en die werd gewonnen door Roger De Vlaeminck alias Geert Van Wayenberge van kinepraktijk ‘Rehab Center Aalst’.

Tijdens één van de reeksen werd Kurt Eeckhout de winnaar. Met zijn tijd (4min05sec) kon hij deelnemen aan de finale. Ook Brecht Van Isterdael (personal trainer bij Kinepraktijk Rehab Center Aalst) zette de beste tijd neer met 3min08sec. Het werd dan uitkijken naar zijn finalewedstrijd. Maar voor dat de heren hun finale reden waren het de vier dames die het tegen elkaar opnamen. Daar werd Silke D’Hauwe renster bij de dames elite en aangesloten bij Cycling Team Belco/Van Eyck de snelste.  “Het ging hier veel beter dan mijn prestatie op de weg. Daar rijd ik altijd aan het staartje”. lachte Silke D’Hauwe na haar overwinning hier op het digitaal crossen.  In de finale bij de heren was het uitkijken naar Kurt Eeckhout en Brecht Van Isterdael. Eeckhout reed een ruime tijd in tweede positie maar na halfweg koers kwam Van Isterdael sterk opzetten en kon hij op en over de twee leiders gaan en won met ruime voorsprong de finaleronde met een tijd van 3min02sec.  De 25-jarige Brecht Van Isterdael afkomstig uit Aaigem (Erpe-Mere) is een multisporter, houdt van fietsuitdagingen en is marathonloper. Hij wilde deze uitdaging van digitaal crossen aangaan.  “Ik kwam via een vriend en patiënt, Ivan Leus die organisator is in contact met en over het digitaal crossen. Dit was voor mij een unieke uitdaging en beleving om hieraan deel te nemen.” aldus Brecht Van Isterdael (personal trainer bij Kinepraktijk Rehab Center Aalst).

€ 5975,00 opbrengst voor Truien verkoop per opbod

Na de finale was het tijd voor de truien verkoop per opbod.  Er werden in totaal 28 truien te koop aangeboden en dit allemaal met een handtekening van bekende renners zoals Mathieu Van Der Poel, Jasper Philipsen, Wout Van Aert, Tim Merlier, Sanne Cant, Eli Iserbyt, Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, de volledige ploeg van Jumbo-Visma Tour 2023 en Tom Pitcock. Ook was er een getekend exemplaar van Lotto-Dstny renner Arnaud De Lie en hij tekende de trui met de volgende mededeling:  ‘Voor de Morelgemvrienden samen tegen kanker tvv UZ Gent’.  De meest opgebrachte trui was deze van de ploeg van Jumbo-Visma Tour 2023 en werd verkocht voor niet minder dan € 800,00 door Jo Grieten van de firma Pollentia uit Lierde. Nog nooit werd er zoveel geboden voor een trui en dit in 17 jaar tijd dat de Morelgemvrienden crossen organiseren. De 28 truien leverden niet minder dan € 5975,00 op.

  1. € 800,00 = trui Jumbo-Visma Tour 2023
  2. € 610,00 = trui Tadej Pogacar
  3. € 520,00 = trui Jonas vingegaard
  4. € 500,00 = trui Wout Van Aert
  5. € 400,00 = trui Tom Pitcock

Al deze opbrengsten zoals deelname digitale crossen, truien verkoop, eet en drankstanden gaan integraal naar het UZ Gent afdeling en Dienst Oncologie om de dienst nog beter te maken en mensen te kunnen helpen en begeleiden tegen deze nog altijd verschrikkelijke ziekte, KANKER!

Langs deze weg wil het bestuur al zijn medewerkers zowel voor deze activiteit als alle activiteiten die er afgelopen jaren zijn geweest en nog komen bedanken voor hun inzet, alsook hun sponsors die iedere keer bereid waren om op eender welke wijze hun steun bij te dragen want SAMEN KOMEN WIJ OP TEGEN KANKER!

Foto boven: Brecht Van Isterdael uit Aaigem werd winnaar bij de finale heren

Foto’s onder:

Jo Grieten van de firma Pollentia uit Lierde kocht de trui van Jumbo-Visma voor 800 euro

De trui van de ploeg Jumbo-Visma Tour 2023 bracht niet minder dan 800 euro op

De tekst geschreven door renner Arnaud De Lie

Een delegatie van WTC Niet Versagen

Dirk Velee (l) en Luc De Smaele (r) uit Letterhoutem

Kurt Eeckhout in gesprek met de spaeker

Kurt Eeckhout uit Bavegem won 1 van de reeksen

Het podium van de retrokoers met Jose De Cauwer als winnaar (witte trui)

Roger de Vlaeminck werd de best verklede bij de retrokoers

De finale van de Dames

Het podium van de dames met winnares Silke D’Hauwe (m)

Tijdens de finale van de heren

Brecht Van Isterdael in volle actie

Sfeerbeeld tijdens de finale van de heren

De finale bij de heren

Het podium van de finale met als winnaar Brecht Van Isterdael

De renners die de finale reden samen met de winnaar Brecht Van Isterdael en de organisatie

Schepen van Sport Jo Vermeulen alias Lucien Van Impe

Brecht Van Isterdael met het zegebaar

Geert van Wayenberge (l) winnaar mooist geklede en winnaar finale Brecht Van Isterdael van Kinepraktijk Rehab Center Aalst