Vooropening van de Kasseifeesten in Zegelsem

En nu op naar zondag 17 september

Vrijdagavond had in de Ursmaruskerk van Zegelsem de vooropening plaats van de 24ste Kasseifeesten. Deze vooropening gaat vooral over het expositiegedeelte. Er waren verschillende toespraken en de kunstenaars werden voorgesteld door Ludwig De Temmerman – vz van de Culturele Raad Brakel. De aanwezige kunstenaars zijn: Koen Penninck, Yvan De Vos, Chris Masson en karikatuurtekenaar James.

Verder waren er toespraken van Bert Broos en  Ingrid Viaene. Yvan De Vos kreeg een medaille voor erkentelijkheid omdat hij in 2011 het monument ‘De Kasseilegger’ vervaardigde.   De klassieke muzikale animatie was in handen van ‘Classic Spark’ met Marielle Creemers en Geert Claeys.

Tijdens deze plechtige opening  was er ook een delegatie van Les Amis de Paris-Roubaix aanwezig.  Met deze vereniging werd vorig jaar een vriendschapscharter ondertekend in Roubaix. Schepen voor cultuur Marijn Devalck kreeg de eer om het lint door te knippen.  De expo is toegankelijk voor het grote publiek op zondag 17 september tussen 9u en 18u

De eigenlijke Kasseifeesten met de grote rommelmarkt, optredens en een wandeltocht hebben plaats op zondag 17 september.