Wilde achtervolging door politie op Edingseweg

Geraardsbergen. Verschillende getuigen meldden ons dat er zich op zaterdagavond omstreeks 21.30 uur een hevige achtervolging door de politie van Geraardsbergen/Lierde afspeelde. Een witte Fiat Cubo met bruine reclamebelettering – type bestelwagen – reed tegen hoge snelheid op de Edingseweg richting Viane. Daarbij werd hij achtervolgd door verschillende politievoertuigen met loeiende sirenes. De achtervolging zou de wagen vanuit Hemelveerdegem zijn vertrokken. Mogelijks ontweek de Fiat een politiecontrole.

Volgens een andere getuige reed de wagen aan zeer hoge snelheid door het centrum van Moerbeke. Een wagen – die uit tegengestelde richting kwam – moest uitwijken om een aanrijding te vermijden. ‘Ik had net de vriend van mijn dochter op een feestje in Herne afgezet. Ik mag er niet aan denken wat er zou kunnen gebeurd zijn. Onderweg ben ik nog heel wat fietsers en wandelaars tegengekomen. Er hadden slachtoffers kunnen vallen’, laat de man weten.

Uit veiligheidsredenen moest de politie van Geraardsbergen/Lierde de achtervolging staken. Op een gegeven moment haalde de man ruim 170 km/uur. De nummerplaat en de identiteit zijn intussen bij de politie gekend. Gisterenavond circuleerde de nummerplaat van de Fiat reeds op de sociale media.

Julien Borremans