Oosterzelenaars maken kennis met het verenigingsleven en het vrijetijdsaanbod

Concept valt in de smaak

De gemeente Oosterzele heeft voor de tweede keer een vrijetijdsmarkt georganiseerd voor haar bewoners. Na de eerste succesvolle editie tijdens Sinksenkermis 2022 op de koer van het gemeentehuis kon een vervolg niet uitblijven. Dit keer trok men naar de site op De Kluize, het terrein biedt echt meer mogelijkheden. Het bleek de ideale locatie om kennis te maken met het verenigingsleven en het vrijetijdsaanbod in de fusiegemeente.

Wat blijkt, Oosterzele heeft heel wat te bieden. Zeg maar, veel te bieden. Er namen ruim dertig verenigingen, sportclubs, lokale handelaars en gemeentelijke diensten deel. Al een mooi aantal, maar het zou goed zijn om in de toekomst nog meer verenigingen en clubs te sensibiliseren om ook deel te nemen. Ook de nieuwe bewoners werden uitgenodigd om kennis te maken met de gemeentelijke-, lokale en politiediensten.

De vrijetijdsmarkt bulkt van de goede bedoelingen, verenigingen, sportclubs, gemeentelijke diensten, politie en brandweer en lokale handelaars kregen de kans zich voor te stellen aan de inwoners. Het was meer dan de moeite om af te zakken naar de site van De Kluize, de kinderen konden zich uitleven in het kinderdorp, wree wijs, klonk het, en in de nabijgelegen sporthal waren er demonstaties  en initiaties en een concert op het terrein van de standen.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)