Gezelligheid troef op buurtfeest Lange Munte

Een plan met grote sociale waarde

 
De weide naast carrosserie Helderweirdt werd alweer de gezellige locatie voor het buurtfeest van de Lange Munte. Het uitgelezen moment om met de buren samen te komen voor de gezelligheid en versterking van de sociale banden. Alles zat mee, een zalig zonnetje , vrolijke bewoners, prima sfeer. Het comité ‘t Vliegplein glunderde en was opgetogen met de ruime respons. Men ging op de editie 2023 alweer de Italiaanse toer op. Een succesformule, die blijft aanslaan bij de bewoners van de Lange Munte.
 
Met Italian Food Specials: Italiaanse apero, zes soorten pizza, antipasta (een pluim voor chef Cathy) werden de smaakpapillen verwend. En de heel verzorgde danken en de ‘Lange Munte gin tonic’ gingen er vlot in, de sterretjes kreeg je er op de koop toe gratis bij. Veel gezelligheid. Bakken ambiance met partyband The Sugadadz en deejay Franz.  Blije gezichten, de bewoners van de Lange Munte hebben genoten van het buurtfeest. Veel lof voor het buurtcomité ‘t Vliegplein, dat zich alweer heeft afgesloofd om van de editie 2023 een schitterend buurtfeest te maken. En dat werd het ook. Er hing meteen een feestelijke sfeer. De editie 2023 werd een mooi succes. Ontmoeten, genieten, ontstressen, beleven. Een prima concept dat de bewoners samen brengt. Een mooi initiatief van het comité ‘t Vliegveld om de bewoners van de Lange Munte samen te brengen. De bedenkers van het buurtfeest raken bewust niet aan de succesformule. De goesting was alweer groot. Een aantal jaren geleden vond het eerste buurtfeest plaats in de Lange Munte. En hoe? De eerste editie werd een mooi succes. Een vervolg kon niet uitblijven. En zie, veel bewoners tekenden present en wilden ook dit keer het buurtfeest niet missen. Het doel van het comité ‘t Vliegplein blijft de ontmoeting stimuleren. Jaren geleden kenden veel bewoners van de Lange Munte mekaar niet, het buurtfeest leek alweer de ideale gelegenheid om de banden in de Lange Munte te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Het project van het organiserend ‘dreamteam’ bulkt van de goede bedoelingen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. De bewoners van de Lange Munte geraakten nu ook gemakkelijker aan de praat. Ze komen voor de gezellige momenten, de sfeer,…ze blijven hun karretje aanhangen. Niets is zinvoller dan een feest met buren. Het buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan, creëert een goed gevoel, een concept dat mensen samenbrengt. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi tafereel, zo met velen uit de straat op de feestweide, het gevoel één grote Lange Munte-familie te zijn. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Lange Munte het met elkaar goed vinden. Een geslaagde editie. De reacties waren unaniem lovend. Terecht veel waardering voor het comité ‘t Vliegplein‘, jullie deden het alweer geweldig. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).