Mere vierde 100 jaar bestaan van Kruiskoutermolen

De Kruiskoutermolen draaide zijn eerste toertje in 1384, toen voortgeblazen door Nieuwerkerkse wind. Een eeuw geleden werd de molen heropgebouwd in Erpe-Mere en sindsdien staat deze wiekende reus er te pronken. Deze ver-eeuw-dag werd gevierd op zondag 10 september, tijdens Open Monumentendag. De gemeente Erpe-Mere met enkele lokale adviesraden, korte keten handelaars en verenigingen stonden voor de organisatie in. Iedereen was uiteraard welkom op de molensite (Schoolstraat 30). En of ze van een succes konden spreken, dat was in ieder geval.

De viering werd geopend door het schepencollege van Erpe-Mere samen met gedeputeerde mevrouw Vervliet. Tijdens de feestelijkheden was er een molen worp en deze werd gewonnen door Cindy De Groot. Zij won een schilderij van molenaar Johan De Punt. Ter ere van de verjaardag van de molen, werden de drie molenaars ook in het nieuw gestoken. Zij kregen een nieuw t-shirt.

Met dank aan het gemeentebestuur Erpe-Mere voor de geleverde foto’s.

Foto boven: Er kwam heel wat volk afgezakt naar de Kruiskoutermolen om de feestelijkheden bij te wonen.

Foto’s onder:

De feestelijkheden werden geopend door het schepencollege van Erpe-Mere samen met gedeputeerde mevrouw Vervliet.

Sfeerbeelden tijdens de feestelijkheden

Cindy De Groot won de molen worp en kreeg een schilderij van molenaar Johan De Punt.

Ter ere van de verjaardag van de molen, werden de drie molenaars ook in het nieuw gestoken.

Sfeerbeelden tijdens de feestelijkheden