Sporthal Ter Wallen krijgt na 33 jaar nieuwe sportvloer

De nieuwe sportvloer in sporthal Ter Wallen is net op tijd klaar voor de start van het binnensportseizoen. De nieuwe ondergrond biedt sporters meer comfort en veiligheid. Ook de belijning werd aangepast. Prijskaartje: 160.000 euro.

“Na 33 jaar intensief gebruik heeft de oude sportvloer zijn beste tijd gehad”, zegt schepen van Sport Egbert Lachaert. “De vloer in de sporthal was dringend aan vernieuwing toe om zo de vele sportverenigingen in optimale omstandigheden te laten trainen. Naast de belijning voor traditionele zaalsporten zoals volleybal, basketbal, minivoetbal of handbal is de sportzaal met nieuwe vloer ook de thuisbasis van twee bijzondere sportverenigingen.

Floriant Merelbeke is landskampioen indoor korfbal en had dringend nood aan een nieuwe infrastructuur voor het indoor seizoen. We zagen al dat het nieuwe synthetische veld waarop ze nu speelden de club naar successen leidde. We hopen dat de nieuwe sportvloer dat ook zal doen bij het indoorseizoen.

Daarnaast is sporthal Ter Wallen ook de thuisbasis van Wielerclub Arnold Standaert (WAS), één van de belangrijkste kunstwielrenverenigingen van ons land. Slechts een dertigtal Belgen beoefenen de sport, maar zonder twijfel is het de meest elegante discipline binnen het wielrennen. Op 25 november strijden ze in sporthal Ter Wallen om de wereldtitel. De nieuwe sportvloer heeft nu specifieke belijning voor deze discipline.”

Twintig jaar sportplezier
Om het hoogteverschil met de vorige vloer op te vangen werd een isolatieplaat van 3 cm geplaatst onder de sportvloer. De linoleum toplaag beschermt de vloer tegen het veelvuldig verplaatsen van sporttoestellen en niet-sportschoeisel. “De vloer kan zeker tegen een stootje en is opnieuw goed voor minstens twintig jaar sportplezier.”

Sportpark Ter Wallen
Met het nieuwe sport- en recreatiepark Molenkouter en sportsite Ter Wallen beschikt Merelbeke over twee sporttempels. Door de verhuis van de jeugdwerking van FC Merelbeke komt er in sportpark Ter Wallen heel wat ruimte vrij.
“We willen van de site meer een sportpark maken met kwalitatieve publieke ruimte die niet enkel voor sporters functioneel is. Daarvoor gingen we al een paar keer in gesprek met de buurt. Momenteel zijn de masterplannen in ontwerpfase.”