Zwalm pakt uit met 5 nieuwe loopomlopen

Zwalm pakt uit met 5 nieuwe loopomlopen.

 

Zwalm opent op zondag 17 september om 10:30h in Rozebeke de eerste van vijf vaste loopomlopen op haar grondgebied. Schepen van sport Peter Van Den Haute (N-VA): “Of je nu jogger of hardloper bent, onze loopomlopen zijn er voor iedereen. De parcoursen liggen verspreid over verscheidene deelgemeenten en hebben verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. Ze zijn permanent bepijld zodat iedereen ze kan ontdekken op zijn of haar eigen tempo wanneer het hen best past. Het idee voor de omlopen groeide toen ik zag hoe outdoor sporten weer populair waren geworden tijdens de pandemie. Onze mooie, glooiende landschappen zijn hiervoor ideaal. Voor de uitwerking van de omlopen konden we een beroep doen op Marc Maes, de voorzitter van onze sportraad en zelf een fervent loper.

We gaan trouwens nog letterlijk en figuurlijk een stapje verder: Logo Gezond + legt dit jaar zijn actiefocus op  het beweegproject “10.000 stappen: Elke stap telt”. In samenwerking met hen werden de loopomlopen ook aangeduid als beweegroutes, met aanduiding van het aantal stappen.

Je vindt twee loopomlopen in Dikkele (5,2 en 8,8 km), één in Rozebeke (7,8 km), Meilegem (5,3 km) en Nederzwalm (4,8 km). Op de startplaats kan je een plan van de loopomloop terugvinden en een voorbeeld van de te volgen pijltjes. Op de recreatiesite langsheen de Sportlaan vind je daarnaast een overzichtsbord van de vijf loopomlopen. Je kan de routes ook via onze website downloaden: https://www.zwalm.be/vrije-tijd/sport/routes/loopomlopen

Op de foto: sportfunctionaris Ruth Defraigne, voorzitter van de sportraad Marc Maes, schepen van sport Peter Van Den Haute (N-VA) bij het begin van loopomloop in Rozebeke