Nieuw educatief pakket brengt circusmagie naar basisscholen

Erfgoed Viersprong lanceert innovatief lespakket ‘Circusartiesten uit het verleden: de Slotshow’.

Erfgoed Viersprong biedt leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar een spannend educatief avontuur aan met het gloednieuw lespakket ‘Circusartiesten uit het verleden: de Slotshow’. Dit innovatief project neemt leerlingen mee op een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van het circus. Iconische artiesten als olifant Suzy, tonnenspringer Gustaaf Bernart en acrobate Zulma Demeyer dagen de leerlingen uit met opdrachten die samenwerking, creativiteit en onderzoekende vaardigheden stimuleren. Leerkrachten worden van harte uitgenodigd om dit schooljaar met het gratis pakket aan de slag te gaan en om de resultaten, hun eigen ‘Slotshow’, in te sturen voor 15 mei 2024.

EEN UNIEKE LEERERVARING VOOR JONGE GEESTEN

Een circusartiest doet een beroep op de klas en heeft inspiratie nodig voor zijn nieuwe show. Hij gelooft dat hij die kan vinden in het rijke circusverleden van de streek rond Gent – en bij de leerlingen! Welke klassen zijn klaar voor de uitdaging? ‘Circusartiesten uit het verleden. De Slotshow’ is een speels, leerrijk en kant-en-klaar totaalproject dat leerlingen uitdaagt om het verleden te verkennen én hun eigen creativiteit aan te wakkeren. Ze verkennen verschillende leergebieden en dat alles vanuit het fascinerende circusthema. Leerkrachten die op zoek zijn naar een boeiende en geïntegreerde manier om circus in de klas te brengen, kunnen het pakket vanaf vandaag gratis downloaden op www.erfgoedviersprong.be/cyrcus/educatie.

DE PARADE IS HIER! MEER CIRCUS IN DE REGIO

Het lespakket maakt deel uit van het project ‘CyRCuS. De parade is hier!’, een initiatief van Erfgoed Viersprong in samenwerking met de gemeenten Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele & Sint-Lievens-Houtem. Een heel jaar lang staat het lokaal circusverleden en de circuscultuur centraal met tentoonstellingen, workshops, voorstellingen, lezingen en meer.

Voor meer informatie, bezoek de projectwebsite op www.erfgoedviersprong.be/cyrcus.