Nieuwe speelplaats in Michelbeke

Gisteren werd de nieuwe speelplaats officieel ingezegend in het Groene Lilare afdeling Michelbeke. Het dossier werd reeds opgestart in  2007.  Gisteren  zegende voormalig deken van Zottegem en huidig deken van Aalst Hans Vandenholen de nieuwe klimaatgezonde speelplaats in.

Het dossier kwam in de wachtrij maar in 2021 kreeg het groen licht.  De vernieuwing van de speelplaats past in een masterplan met onder meer het vernieuwen van het dak van het voormalig klooster en het vernieuwen van het dak van het kleuterblok.  Voorzitter van het schoolbestuur Chris Vanderstraeten mocht het lint doorknippen.

Vrijdag ll. werd de nieuwe speelplaats ingezegend. Het was een feest voor de kinderen, voor iedereen… De ouders en buren werden uitgenodigd voor dit gebeuren. Het was een groot succes.

In 2007 werd het dossier ingediend. Zoals alle standaarddossiers kwam het in de wachtrij. In 2012 kreeg de school van Agion de melding dat het dossier in aanmerking kwam voor goedkeuring. Het ultieme groene licht kregen ze begin 2021.

De voorbereiding van het speelplaatsdossier nam veel tijd in beslag. In november 2022 startten de werken. Vandaag, meer dan 16 jaar na het indienen van het dossier, kunnen de kinderen op de nieuwe speelplaats spelen.

Naast sport- en spelzones zijn er ook rustplekjes voor de leerlingen, schaduwplekjes door het aanplanten van nieuwe bomen en het opwaarderen van de prachtige boom die er al stond. Een bloemenweide en groene perken zorgen voor de nodige groenzones. In een amfitheater is plaats voor outdoor learning. Het voormalige prieeltje waardeerden ze op tot een leeshuisje.

Daarnaast vernieuwden ze ook de kleuterspeelplaats en kregen twee kleuterklassen letterlijk een groot venster naar de buitenwereld door het plaatsen van schuifdeuren”, zegt algemeen directeur Thierry Rouckhout. Op die manier integreren we de buitenruimte optimaal in het klasgebeuren. De gevel langs de straatkant kreeg een frisse en uitnodigende aanblik. Enerzijds vinden we er het Mondriaanmotief dat we ook al in de scholen van Latem en Elst introduceerden. De vele gekleurde vlakken van verschillende groottes symboliseren onze leer- en leefgemeenschap: iedereen is anders, maar samen vormen we een krachtig en mooi geheel”, besluit algemeen directeur Rouckhout.