Inex zorgt al 125 jaar voor uw melk op tafel en opende ‘Inex Experience Centre’

Bavegem vierde dubbel feest afgelopen zondag. Dit niet alleen vanwege hun kermis maar het zuivelbedrijf Inex vierde zijn 125-jarig bestaan. Dit gebeurde allemaal naar aanleiding van de Dag van de Landbouw. Om deze reden zette het familiebedrijf de deuren voor het publiek open en opende ze een gloednieuw belevingscentrum, op de plaats waar het 125 jaar geleden allemaal begon. Het nieuwe belevingscentrum werd geopend door onze Premier Alexander De Croo samen met onze lokale overheid van Sint-Lievens-Houtem. In totaal werken er 460 mensen die 95% in straal van maar 15 km wonen van het bedrijf.

Het Belgisch zuivelbedrijf Inex markeerde haar 125-jarig jubileum met een bijzondere deelname aan de ‘Dag van de Landbouw’. Zij zette voor de gelegenheid de deuren in Bavegem wagenwijd open en toonden er alle verschillende stappen in het productieproces van onze heerlijke producten: van de ontvangst van de rauwe melk, tot aan het verpakte product. Zo kon u ontdekken hoe Inex al 125 jaar met hart en ziel waarde toevoegen aan het beste wat de natuur ons biedt. Tijdens de rondleiding kon je zelf zien hoe ze de lekkere, lokale weidemelk verwerkt tot heerlijke Inex yoghurt, room,…

Na het bezoek kon iedereen nagenieten van een hapje en een drankje ten voordele van Kom op tegen Kanker. Omdat Inex als familiebedrijf het belangrijk vindt dat iedereen van kon genieten, waren ook alle kinderen van harte welkom. Zo was er heel wat randanimatie voorzien.

In de namiddag werd het ‘Inex Experience Centre’ of ‘de melkerij’  in aanwezigheid van premier Alexander De Croo, Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, de Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter en echtgenoot Johan Van Tittelboom (Burgemeester van Herzele), de voorzitter van de Boerenbond Lode Ceyssens en het schepencollege van Sint-Lievens-Houtem  geopend. Het gebouw waar het Experience Centre wordt gehuisvest maakt deel uit van de lange geschiedenis van het bedrijf. Het gaat om een watermolen die meer dan 100 jaar werd
uitgebaat door de familie Pycke. Het nieuwe Experience Centre is een plaats waar onze passie voor authentieke en lokale zuivel wordt vertaald naar een culinaire beleving.

Inex zal hier diverse activiteiten organiseren voor klanten. Bovendien werd het gebouw, gedoopt tot ‘De Melkerij’, en zal uitgebaat worden als evenementenlocatie voor zowel privé- als bedrijfsfeesten in een sfeervolle setting. Tijdens de vorige deelname van Inex aan de Dag van de Landbouw in 2019 kwamen er 9.000 bezoekers. Voor deze feesteditie vroeg het bedrijf zich vooraf op de website te registreren. Zo konden de wachttijden beperkt blijven.

Foto boven: Premier De Croo tijdens de rondleiding in de productie van Inex

 

Foto’s onder:

Sfeerbeelden tijdens de opening gebouw ‘de melkerij’.en rondleiding.

Sfeerbeelden in de productie van één van de nieuwe productielijnen van Inex en op het grasplein rond het gebouw.

Minister Van Peteghem Vincent in gesprek met directieleden van Inex.

Premier De Croo in een interview bij onze collega’s van de Radio Star uit Herzele die live vanop de weide de uitzending brachten.