Rotary Zottegem: 2.500 euro voor ‘Stappen naar een droom’

Het jaarlijkse (M)eat and Dance-event is een van de acties die Rotaryclub Zottegem op touw zet om fondsen te verwerven voor de gemeenschapsprojecten en goede doelen die ondersteund worden in het kader van de sociale werking van deze serviceclub. Tijdens het voorbije weekend mochten voor de 8ste editie van dit event in de zaal Bevegemse Vijvers bijna 750 sympathisanten verwelkomd worden die er genoten van côte à l’os à volonté met frietjes en diverse groenten. Voor de hele (voor)bereiding staken alle Rotaryleden zelf de handen uit de mouwen. Na het tafelen werd plaats gemaakt om de beentjes uit te slaan op de dansvloer.

Zoals gezegd, gaat ook de opbrengst van dit ‘gesmaakte’ (M)eat and Dance-event naar het goede doel en werd na afloop een cheque van 2.500 euro overhandigd aan Astrid Campens uit Zottegem (centraal op de foto) die onlangs onder de noemer ‘Stappen naar een droom’ een crowdfunding opstartte waarmee ze zo’n 130.000 euro wil inzamelen voor de aankoop van een staprobot die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om haar dochter Ella en andere patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Het gebeurt overigens al sinds 1979 dat Rotary International – en ook Rotary Zottegem neemt daaraan deel – wereldwijd mee opkomt tegen het poliovirus dat in 1988 per dag nog duizend kinderverlammingen in 125 landen veroorzaakte maar op heden van dit jaar teruggedrongen is tot nog zeven verlammingen in twee landen. In de verdere strijd tegen deze besmettelijke ziekte worden trouwens speciaal geënte ‘End Polio Now’-tulpenbollen te koop aangeboden: 25 stuks voor slechts 15 euro. Wie deze actie wil steunen, kan hiervoor terecht bij de leden van Rotaryclub Zottegem.