Brakeliana op zondag 1 oktober 2023

Om de zes jaar organiseert de Culturele Raad van Brakel een cultuurfestival onder de titel Brakeliana. Op zondag 1 oktober van 10 tot 18 uur, kunnen de verenigingen die aangesloten zijn bij de Culturele Raad Brakel daaraan deelnemen. Om 10 uur wordt de dag geopend met toespraken door burgemeester Stefaan Devleeschouwer, voorzitter Ludwig De Temmerman en schepen van cultuur Marijn Devalck. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de muziekband Salopet (Jazz-meets-folk) die ook het aperitiefconcert verzorgt.

Om 14 uur start het namiddagprogramma. De groep Faybula brengt muzikale sprookjes voor kinderen met onder meer Morgane La Fay. Verder zijn er optredens van Accordeonclub VIOS, De Vrije Kunstkring en Volksdansgroep Perreken.

De culturele verenigingen stellen zich voor in een attractieve stand. Er zijn stands van Kunstkring Parnassos, Davidsfonds Brakel-Lierde, FOCA (Fraai Origineel Creatief Atelier), Neos Brakel-Lierde, Volksdansgroep Perreken, Vios Accordeonclub, Braekelclub Nederbrakel, Fanfare Vrije Kunstkring, ACV Brakel-Horebeke, Carnavalcomité Brakel, Orde van Triverius, OKRA Brakel, Gezinsbond Nederbrakel, Koninklijke Harmonie De Eendracht, Rotary Brakel-Zwalmvalle, Geschied- en Heemkundige Kring Triverius, Fonds voor de Bescherming van het Brakels Cultureel Erfgoed en Tuinhier Brakel. De toegang is gratis en de bezoekers kiezen de mooiste en de interessantste stand en maken dan ook kans om een mooie prijs te winnen. Iedereen is welkom.