Gratis fietsregistratie in Oosterzele tijdens de week van de mobiliteit

Tijdens de week van de mobiliteit stelt gemeente Oosterzele fietsers en voetgangers extra in de kijker aan de hand van een aantal activiteiten. Op het Marktplein in Scheldewindeke kunnen inwoners hun fiets laten registreren en krijgen kinderen aan de hand van een tuimelwagen en VR-bril les over het verkeer.

 Tijdens de week van de mobiliteit, van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 september, organiseert Oosterzele verschillende activiteiten om fietsers en voetgangers extra in de verf te zetten.

Fietsregistratie
Op maandag 18 september en woensdag 20 september registreren vrijwilligers van de Zonale Misdrijf Preventie Oosterzele (ZMPO) fietsen op het Marktplein in Scheldewindeke. De vrijwilligers registreren beide dagen van 9 tot 12.30 uur.
Inwoners die hun fiets willen laten graveren brengen hiervoor hun identiteitskaart mee. Ze geven hun gegevens door aan de fietsgraveerders, die nadien de sticker op de fiets bij de inwoners thuis komt plakken.

Personen die op maandag- of woensdagvoormiddag niet kunnen langskomen, kunnen ook een digitaal formulier invullen om hun fiets te laten registreren. De fietsgraveerders maken daarna een afspraak om de sticker op de fiets te plakken bij de persoon thuis. Het digitaal formulier invullen kan via https://forms.office.com/e/NR6uVEr5sd.

Schepen van Mobiliteit, Christ Meuleman: “Je fiets laten graveren is altijd een goed idee, dat schrikt dieven af om je fiets te stelen. Als dieven dan toch met je fiets aan de haal gaan en je fiets wordt later gevonden, dan kan de politie je aan de hand van de registratiesticker gemakkelijk terugvinden.”

Sensibilisering via interactieve lessen

Naast de fietsregistratie staat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) tijdens de eerste helft van de week ook op het Marktplein opgesteld. Via een tuimelwagen en VR-bril geven ze interactieve verkeerslessen aan de verschillende Oosterzeelse scholen.

Kinderen leren aan de hand van de tuimelwagen hoe gevaarlijk het is om geen gordel te dragen. Via de VR-bril leren ze alles over de dode hoek.

Woensdag 20 september van 11.30 tot 12.30 uur staat de stand van VSV open voor iedereen die meer wil weten over de gevaren in het verkeer.