Jubileumeditie Picarrenfeesten met Christoff, familienamiddag, rommelmarkt en picarrenworp

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van september in Godveerdegem kermis gevierd en dat bij die gelegenheid door het plaatselijke Picarrencomité afspraak gemaakt wordt voor de Picarrenfeesten, is intussen ook reeds een jarenlange gewoonte geworden. Dit jaar op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 september gebeurt dat trouwens al voor de 45ste keer. Bovendien heeft het Picarrencomité voor deze jubileumeditie opnieuw een topaffiche klaar.

Nadat in de voorbije jaren ondermeer Mama’s Jasje, Bart Hermans, Jimmy Frey, Frank Galan, Paul Severs, Laura Lynn, Sergio, Sam Goris én Bart Kaëll (in 2017 voor de 40ste jubileumeditie), daarna Get Ready (2018), Jo Vally (2019), Willy Sommers (in 2021 voor de derde keer) en De Romeo’s (vorig jaar voor de tweede keer) voor de muzikale hoofdact zorgden, zal ditmaal opnieuw – voor de tweede keer want in 2006 stond hij ook al eens op het podium in Godveerdegem – de Vlaamse schlagerkoning Christoff op zaterdag 23 september (om 23u30) de Picarrenfeesttent aan de Tweekerkenstraat ongetwijfeld in vuur en vlam komen zetten. Tevoren zal ook ‘Dimi zingt Hazes’ vanaf 21u30 (tent open vanaf 20 uur) reeds voor de nodige ambiance zorgen met eigen interpretaties van André Hazes’ tijdloze hits. Toegangskaarten voor dit Picarrenbal zijn in voorverkoop aan 10 euro te verkrijgen bij alle leden van het Picarrencomité of kunnen via picarrencomite.be/tickets gereserveerd worden (kaarten dan af te halen en te betalen aan voorverkoopprijs aan de kassa). Op de avond zelf kost een toegangskaart 15 euro (een gewone steunkaart kost 5 euro).

s Anderendaags wordt voor de zevende keer een rommelmarkt ingericht, van 13 tot 18 uur aan en rond de feesttent. Deelname is gratis maar om organisatorische redenen is het nodig op voorhand in te schrijven door middel van een mailtje naar rommelmarkt@picarrencomite.be of telefonisch bij ‘marktmeester’ Tim Cornil via 0494 13 75 96. Naast deze rommelmarkt staat ook op zondag 24 september opnieuw een familienamiddag op het programma met allerlei kinderanimatie (kleurwedstrijd, schminkstand, springkastelen, volksspelen). Verder kondigt de affiche – voor jong en oud – het optreden aan van goochelaar en illusionist Tom (doorlopend, ook in interactie met het publiek) evenals een voorstelling door Circus De Sven (om 16 uur) dat kunst, humor en acrobatiek combineert in zowel traditionele als moderne circusacts. Daarna volgt de traditionele Picarrenworp waarmee in totaal 1.000 euro prijzen te winnen zijn. Op zondag is de toegang gratis. Dit is ook het geval op maandag 25 september, dan is de feesttent toegankelijk vanaf 9u30.