Natuurpunt Oosterzele blijft zich inzetten voor onderhoud Gondebeekvallei

Waarom zelf niet eens de handen uit de mouwen steken?

Natuurpunt Oosterzele

Op zaterdag 30 september 2023 kan je meehelpen om het enig mooi natuurgebied de Gondebeekvallei te onderhouden. Het beheer vraagt inderdaad wat werk zoals aanplantingen, onderhoud grasvelden, knotten, verwijderen van exoten, onderhoud wandelpaden, en zo meer. Natuurpunt Oosterzele blijft zich inzetten voor de natuur en doet dat met veel plezier. Natuurpunt Oosterzele maakt er ook een erezaak van om de Gondebeekvallei goed te onderhouden. Maar waarom zelf niet eens de handen uit de mouwen steken? Eens vertoeven in gezonde lucht, midden in de natuur. Heerlijk, toch. Natuurpunt zal je graag verwelkomen. Je kan echt helpen.

Zak gewoon op zaterdag 30 september af naar de Gondebeekvallei, toegang Neerstraat in Gontrode. Er wordt gestart om 9 u en om 12 u 30 wordt er samen iets gegeten. Zorg wel voor gepaste kledij. Ben je wat later of moet je vroeger vertrekken? Geen probleem. Iedereen is welkom, van jong tot eeuwig jong. Het is een ideale gelegenheid om je hoofd eens helemaal leeg te maken. Je kan ook eens gewoon een kijkje komen nemen en kennis maken met de ronduit schitterende vereniging Natuurpunt Oosterzele. Interesse? Meehelpen? Geef een seintje vooraf aan Jean – Luc (jean luc eggermont@hotmail.com, 0477 / 93 03 25.
Ook Natuurpunt blijft ijveren voor meer groen en natuur.  In november 2021 kwamen tal van leden en sympathisanten van Natuurpunt Oosterzele opgedaagd om er zo’n 500 bomen en struiken aan te planten in de belevingstuin van het Woonzorgcentrum O.L.V. Ter Veldbloemen op de site Groot Bewijk in Scheldewindeke.
Een mooi initiatief en gebaar van Natuurpunt Oosterzele die het Woonzorgcentrum ondersteunde voor het verwerven van de financiële middelen via de subsidieaanvraag bij het Agentschap Natuur en Bos. Eerder werden er al wilgen uit hun natuurgebied aangeplant in de nieuwe tuin. Er werden ook paden aangelegd. De belevingstuin werd toen verrijkt met ongeveer 500 bomen en struiken. De gemeente was ook actor in dit initiatief met aankoop bomen bij de firma Bogaert. Natuurpunt Oosterzele pakt geregeld uit met een plantdag. Er werden wilgen knotten, takkenwallen aangelegd, poelen onderhouden en er werden ook bomen en struiken aangeplant. Begin 2020 kocht Natuurpunt Oosterzele extra percelen aan gelegen tussen de Lembergestraat en de Molen- en de Gondebeek. Na de aankoop van een deel van het Ettingebos wist Natuurpunt Oosterzele  ook al bijkomende percelen in het natuurgebied de Gondevallei in Landskouter te verwerven. Er werden daar zo’n 2.000 bomen geplant. Een bijkomende troef voor Oosterzele. Natuurpunt kocht eerder al 12 ha in het Ettingebos. Meer en meer beseft men hoe belangrijk het is om natuur te hebben in eigen gemeente.  Natuurpunt Oosterzele is de lokale afdeling van Natuurpunt voor de zes deelgemeenten, Balegem, Gijzenzele, Landskouter, Moortsele, Scheldewindeke en Oosterzele. Ruim 260 gezinnen maken werk van meer natuur voor iedereen. Zin om ook lid of medewerker te worden? Laat het weten via info@natuurpuntoosterzele.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).