Nieuwe hoogspanningscabine in Velzeke en Grotenberge

Distributienetbeheerder Fluvius gaat een nieuwe hoogspanningscabine plaatsen en inrichten aan de Provinciebaan in Velzeke, ongeveer in het midden tussen de grens met Zwalm en de woningencluster Windmolenstraat/Molenweg. De bestaande hoogspanningscabine wordt helemaal gesloopt en door een nieuwe distributiecabine vervangen. De geprefabriceerde en gestandaardiseerde nieuwe cabine zal compacter zijn: 2,7 bij 3,4 meter en maximaal 2,4 m hoog. Een deel van de cabine (ca. 0,9 m) zal zich, in functie van het aantakken aan de elektriciteitskabels, ondergronds bevinden. De betonnen structuur zal ook een plat dak hebben en afgewerkt worden met een sierpleister in een lichte kleur, net als het schrijnwerk. De plint en de dakrand krijgen een donkere kleur. Rond de cabine komt er een smalle verharding in waterdoorlatende klinkers en de bestaande afsluiting aan de linkerkant en achteraan wordt vervangen door een nieuwe draadafsluiting met beperkte hoogte.

Ook in Grotenberge komt er een nieuwe hoogspanningscabine (bij), achter en gebundeld met een bestaande cabine nabij de hoek Keistraat/Leenstraat. Het betreft eveneens een geprefabriceerde betonnen constructie, met een oppervlakte van 2,20 bij 4 meter en een hoogte van 2,45 m. De cabine zal voorzien zijn van stalen deuren en roosters en afgewerkt worden met een beige structuurverf (crepi) en zwarte waterdichte coating op de dakplaat. Het Zottegemse stadsbestuur leverde onlangs voor het plaatsen van beide cabines de gevraagde omgevingsvergunningen af.