Bestuurder rijdt 135 km/u in zone 70

Geraardsbergen. Vorig weekend organiseerde de verkeerspolitie van Geraardsbergen/Lierde controles. Zaterdag werd een bestuurder van een wagen betrapt op druggebruik. Een proces-verbaal werd opgesteld en de intrekking van zijn rijbewijs voor 15 dagen en de inbeslagname van zijn wagen volgde.

Er werden nog meerdere processen-verbaal opgesteld voor o.a. onaangepaste snelheid, het ontbreken van de inschrijving, verzekering, identiteitskaart, rijbewijs… Er werden tevens enkele onmiddellijke inningen uitgeschreven voor o.a. niet in orde met de ladingzekering van twee vrachtwagens, gsm-gebruik achter het stuur en het niet dragen van de gordel.

Zondag werden 40 overtredingen vastgesteld wegens onaangepaste snelheid. Één bestuurder reed 135 km/u in een zone 70. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. ‘Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Deze bestuurder was daarenboven geen houder van een rijbewijs én zijn keuringsbewijs was reeds langer dan anderhalf jaar vervallen. Na contact met het parket werd zijn voertuig geïmmobiliseerd’, deelt de politie mee.

Er werden daarnaast nog verschillende processen-verbaal en onmiddellijke inningen uitgeschreven.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans