Bussen vervangen treinen Zottegem – Oudenaarde volgens andere dienstregeling

In een ander NUUS-artikel (zie via deze link) kon/kunt u lezen dat er dit weekend op de spoorlijn Zottegem – Gent (Sint-Pieters) geen treinverkeer mogelijk is tussen Melle en Gent (Sint-Pieters) omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden aan de spoorinfrastructuur. Om dezelfde reden zullen er op zaterdag 23 en zondag 24 september ook tussen Zottegem en Oudenaarde geen treinen rijden. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus. Twee weken geleden was dit eveneens het geval maar de aandacht wordt er op gevestigd dat de vervangbussen niet helemaal volgens dezelfde dienstregeling rijden als toen in het weekend van 9 en 10 september.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Spoorweglaan aan het station, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Er rijdt ook nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u24 (aankomst in Oudenaarde om 23u59).

Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de eerste drie vervangbussen om 5u06, 6u06 en 7u06 en vervolgens om 8u35, 9u35 en zo verder om het uur tot 21u35. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u41, 6u41 en 7u41 en de volgende om 9u10, 10u10 enz. In deze rijrichting is geen extra laatste bus voorzien. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden. Deze dienstregeling geldt zowel op zaterdag als op zondag.