Herinrichting Eiland is tweede fase ingegaan.

De werken voor de heraanleg Eiland en de omgeving van de sporthal zijn afgelopen woensdag zijn tweede fase ingegaan.

Op maandag 17 april 2023 starten de werken voor de herinrichting van Eilandbos en de omgeving van de sporthal. Voor de eerste fase werd de zone tussen het Marktplein en de Livinus Brug (het pad naast de kerk) afgesloten. Fase 1 is ondertussen afgerond. De grasdallen aan de oprit van de kerk worden nog ingezaaid.

Woensdag 20 september 2023 startte fase 2 op. Er wordt een integraal toegankelijke doorgang voorzien, via een open groene vlonder verbinding, van Eilandbos naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het Marktplein.

Tijdens fase 3 zal een basketbalplein aangelegd worden aan de achterzijde van de sporthal. Voor de kleinste inwoners wordt een avontuurlijk speelterrein ingericht aan de achterzijde van de bibliotheek, met de integratie van meerdere groenelementen.

Voor verdere info kan u terecht op de dienst openbare werken, T 053 60 72 27, technischedienst@sint-lievens-houtem.be, www.werkeninhoutem.be