©RV - Handelskern

Start nutswerken handelskernvernieuwing op 2 oktober

Op 2 oktober start Fluvius in de binnenstad met de nutswerken ter voorbereiding van de vernieuwing van de handelskern in 2024. Met de vernieuwing van de handelskern (de zone van het Oudstrijdersplein tot de Lavendelstraat en de Biezen- en Kaardeloodstraat) wil de stad een aantrekkelijke winkelomgeving creëren met groene ruimtes en verbeterde infrastructuur voor voetgangers en fietsers.

Stadskern versterken

Het project is onderdeel van de visie om de stadskern te versterken en te vernieuwen. Het stadscentrum zal er veel aantrekkelijker door worden. Het is de logische vervolgstap op de reeds aangelegde Beversteeg. In de handelskern wordt er ingezet op bereikbaarheid, toegankelijkheid, beleving, efficiënt parkeerbeleid, duurzaamheid, groen en sfeer en stimuleren van de lokale handel en horeca.

Timing

Oktober 2023: start van de nutswerken door Fluvius. Van 2 oktober t.e.m. 13 oktober zullen het Oudstrijdersplein en de Beverstraat tussen 9 en 18 uur afgesloten worden voor alle verkeer. De nodige omleidingen worden voorzien. De verdere timing wordt steeds aangevuld op www.ninove.be/handelskernvernieuwing-uit-te-voeren-werken, handelaars in de werfzone worden rechtstreeks op de hoogte gehouden.
December 2023: Einde van de nutswerken. Op het einde van deze nutswerken wordt er vooral gewerkt aan de plaatsing en vernieuwing van gevelarmaturen. De voetpaden zullen niet meer opgebroken zijn.
Februari 2024 (na carnaval). Start effectieve heraanleg.
Einde werken is voorzien voor de zomer van 2024.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze timing wel nog schuiven.

Meer lezen over het project en de mogelijke hinder? Dat kan via www.ninove.be/handelskernvernieuwing

Werken Abdijplein

Gelijktijdig met de start van deze werf worden er in oktober 2023 ook werken uitgevoerd voor de aanleg van het vernieuwd Abdijplein aan de OLV Hemelvaartkerk.. De dienst mobiliteit stemt beide projecten op elkaar af voor het afleveren van signalisatievergunningen, het instellen van parkeerverbod en het bepalen van omleidingen.

Schepen van openbare Werken Wouter Vande Winkel is heel tevreden dat de spade voor beide werken binnenkort de grond in gaat. “Onze binnenstad zal er volgend jaar helemaal anders uitzien. Met de handelskern mikken we op een aangename winkelomgeving, terwijl het plein aan de Abdijkerk een prachtige verblijfsruimte wordt waar het historisch erfgoed maximaal tot zijn recht komt. Het centrum een nieuwe look en feel geven, daar gaat het om.”