KLJ Oosterzele start met veel enthousiasme

Emma, Nora, Lotte, Jules, Maarten, Febe, Alexine zijn trots op succes eerste activiteit

Oosterzele is een nieuwe vereniging rijker. KLJ Oosterzele werd boven de doopvont gehouden en is op zondag 17 september 2023 met veel enthousiasme van start gegaan. De ‘golden seven’ van KLJ Oosterzele: Emma Vancoppenolle, Nora De Wever, Lotte Van Der Meulen, Jules Vancoppenolle, Maarten Hillaert, Febe De Meyer en Alexine Bulthé blikken heel tevreden terug op hun fantastische allereerste activiteit, die werd georganiseerd op het plein naast de Ankerkerk in Oosterzele. Het werd een mooi succes. Ze zijn steevast van plan om van de nieuwe jeugdbeweging KLJ Oosterzele een succesverhaal te maken. De kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben zich kunnen uitleven in de uitstekende georganiseerde spelnamiddag. De deelnemers waren onder de indruk van het spel, dat ze nu al staan te popelen voor een volgende editie. Mooi om zien, zoveel enthousiasme. De kinderen vonden het “wree wijs en leuk’. Ze doen mee voor de fun, ze gingen ontzettend hard op in het spel. Ze leren ook nieuwe vrienden kennen. Lovende woorden kwamen er ook van de ouders. Het kersverse KLJ Oosterzele nam een droomstart.

‘Het verhaal van KLJ Oosterzele startte in september 2022, toen de koepel van KLJ een kans zag een KLJ-afdeling op te richten in Oosterzele. Doorheen het werkjaar gingen zij met geëngageerde vrijwilligers op prospectie, en wie zoekt… die vindt! Dankzij het bezoeken van lokale initiatieven en evenementen vonden ze in Emma, Nora, Lotte, Jules, Maarten, Febe en Alexine zeven ambitieuze jonge mensen, die van aanpakken weten. Zij hielpen de werking én de startdag op poten zetten. En zo geschiedde, KLJ Oosterzele werd een feit. De startdag leverde alvast vier nieuwe leden op’, duidt de gedreven teamverantwoordelijke Emma Vermassen. De eerste activiteit werd een megasucces. De leden kregen een persoonlijke brief toegestuurd met een probleem van de plaatselijke boer: de boer bezit magische gouden schoenen (en andere waardevolle dingen) en bewaart deze in een kist die goed vergrendeld is. Hij schakelt de leden in om mee te helpen zoeken, in ruil daarvoor krijgen zij de andere waardevolle dingen! Door spelletjes te spelen, kregen de leden deeltjes van de kaart waardoor ze de locatie van de sleutels te weten kwamen. Eind goed, al goed! KLJ Oosterzele zal verder elke twee weken op zondag een activiteit organiseren en doet een oproep. Ben je  6 tot 12 jaar? En heb je zin de allerleukste spelletjes te spelen vanaf 14 u tot 17 u? Dan ben je op het juiste adres!  Ben je net dat tikkeltje ouder? De leiding heeft plannen om ook voor oudere leeftijdsgroepen activiteiten te organiseren. Meer info kan je vinden via Facebook en Instagram: @kljOosterzele. (marcel van de vijver, foto KLJ).