Geboorte van #pro 9860: Een negenmaandse reis vol betrokkenheid en ambitie

‘We leggen ons OOR te luister en gaan samen voor een gezond en aangenaam Oosterzele’

Op zondag 24 september heeft de nieuwe, neutrale en niet partijgebonden lijst in Oosterzele:  #pro9860 in zaal De Rots in Scheldewindeke met succes haar allereerste evenement georganiseerd. Zaal De Rots zat voor het ontbijt afgeladen vol. De zaal was in een mum van tijd uitverkocht. ‘Ik ben een trots en tevreden man’, speechte een flink op dreef zijnde voorzitter Orville Cottenie. Hij gaf een stand van zaken en stelde huidige leden van #pro9860 voor. ‘We leggen ons OOR te luister en gaan samen voor een gezond en aangenaam Oosterzele’, stond ook te lezen op een reuze spandoek. #pro9860, gaat met veel ambitie naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Met een team, waarin alle deelgemeenten zijn vertegenwoordigd. Met een aantal kandidaten die voor de eerste maal hun stappen gaan zetten in de lokale politiek. Enthousiaste mannen en vrouwen, die hun kennis en expertise gaan inzetten voor het welzijn van de gemeente en haar bevolking.

Orville Cottenie: ‘Op zondag 24 september vierde #pro9860, de nieuwe lokale politieke beweging in Oosterzele, haar negen maanden van groei, betrokkenheid en onvermoeibare inzet. In een sfeervol evenement dat veel weg had van een geboortefeest, deelde #pro9860 haar reis en ambities met haar enthousiaste supporters. De voorbije negen maanden waren onvergetelijk,” verklaarde oprichter van #pro9860 Orville Cottenie. “Je kunt het een beetje vergelijken met een zwangerschap. Na negen maanden spanning is er dan de blije gebeurtenis: de geboorte.

Vandaag vieren we als het ware ook een geboorte: ons allereerste evenement. De oprichting van #pro9860 begon op 30 december 2022, toen de beweging werd aangekondigd als een neutrale, onafhankelijke, en onpartijdige politieke kracht in Oosterzele. De oprichter was echter niet alleen en werd snel vergezeld door twee medeoprichters, Christophe De Langhe en Tristan Mees. Samen begonnen ze aan hun missie om een nieuwe lokale politieke beweging op te bouwen. Wat begon als een kleine groep van drie groeide snel uit tot een beweging met een groeiend aantal betrokken burgers die allemaal geloven in het potentieel van #pro9860 om een positieve verandering in de lokale politiek te brengen. In februari hield #pro9860 haar eerste officiële bestuursvergadering en in maart werd de beweging officieel voorgesteld. #pro9860 lanceerde ook een enquête op haar website, waarin de inwoners van Oosterzele hun ideeën, bezorgdheden en voorstellen konden delen. De participatie was overweldigend en gaf de beweging waardevolle inzichten om hun politieke programma te vormen. Met een focus op onafhankelijkheid en luisteren naar de inwoners, is #pro9860 een programma aan het ontwikkelen dat wordt geschreven in samenwerking met experts, verenigingen én de burger zelf. Zo lanceerde de trotse oprichter tijdens het event het symbolische “Oor”, wat symbool staat voor luisteren naar de inwoners en het integreren van hun input in het verkiezingsprogramma. En #pro9860 is ook zeer ambitieus: “We zijn vastbesloten om door te gaan met het bouwen aan haar visie voor Oosterzele en ambieert om de grootste politieke fractie te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024’, besloot de enthousiaste en ambitievolle voorzitter Orville Cottenie. Voor meer informatie over #pro9860 en hun initiatieven, kunt u terecht op hun website  www.pro9860.be en zich inschrijven voor hun nieuwsbrief. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)