GBS De Parkschool krijgt gouden medaille voor verkeersopvoeding

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont GBS De Parkschool in Melle met een gouden Verkeer-op-School-medaille. De school krijgt deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Scholen kunnen kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. De VSV stimuleert die aanpak aan de hand van verschillende initiatieven. Om scholen die deelnemen te bedanken en een steuntje in de rug te geven, kennen ze medailles voor verkeersopvoeding toe.

GBS De Parkschool is één van die scholen. Dankzij haar inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdient ze een gouden medaille die aan het onthaal blinkt, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

GBS De Parkschool krijgt gouden medaille voor verkeersopvoeding

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont GBS De Parkschool in Melle met een gouden Verkeer-op-School-medaille. De school krijgt deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Scholen kunnen kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. De VSV stimuleert die aanpak aan de hand van verschillende initiatieven. Om scholen die deelnemen te bedanken en een steuntje in de rug te geven, kennen ze medailles voor verkeersopvoeding toe.

GBS De Parkschool is één van die scholen. Dankzij haar inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdient ze een gouden medaille die aan het onthaal blinkt, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

De kinderen leren er veilig stappen in het verkeer en halen met glans hun Voetgangersbrevet. De school zet ook hard in op het veilig fietsen. Tijdens de lessen lichamelijk opvoeding krijgen de kleuters fietslessen. Zo kunnen ze bij de overstap naar het eerste leerjaar al veilig fietsen. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de leerlingen van GBS De Parkschool probleemloos slagen voor hun Fiets- en Loopfietsdiploma.

De Grote Verkeerstoets test dan weer hun verkeerskennis en risicoherkenning. De leerlingen worden ook gemotiveerd om tijdens de donkere maanden hun fluohesje te dragen en een fietshelm op te zetten.

Bovendien zorgt de gemeente voor een veilige schoolomgeving door het inrichten van schoolzones en het plaatsen van signaalborden. Zo kunnen de leerlingen zich veilig in het verkeer begeven op weg naar school.