Lede: De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee heruitgevonden

Voor het vijfde jaar op rij – een houten jubilee! – organiseert de bibliotheek van Lede deze hippe variant van het bekende traditionele dictee. Het wordt simultaan gespeeld in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel.

Het dictee start op vrijdag 6 oktober stipt om 20 uur in meer dan 100 bibliotheken in Vlaanderen. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem!

Het is géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. De Schrijfwijzen is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en VRT. Voor de editie in Lede bedanken we Davidsfonds Lede en Oordegem voor hun medewerking. Inschrijven of info vind je in de bibliotheken of op de website lede.bibliotheek.be. Het dictee vindt plaats in de bibliotheek van Lede.

@creatief_schrijven – @vrtbe – #deschrijfwijzen