Openbare verlichting gaat ‘s nachts stapsgewijs terug branden

Licht in de duisternis

9 oktober start Fluvius met de manuele aanpassing van alle cabines om de openbare verlichting ’s nachts opnieuw te laten branden. Er wordt gestart met de binnenstad Ninove, om daarna verder te gaan met de deelgemeenten. Het zal ongeveer drie tot vier weken duren vooraleer alle cabines zijn omgeschakeld.

Vanaf 9 oktober zullen sowieso

● de lichten over het volledige grondgebied pas doven vanaf 24 uur tot 5 uur (en niet vanaf 23 uur)

● de lichten blijven branden op vrijdag, zaterdag én zondag (en dus niet enkel op vrijdag en zaterdag).

Burgemeester Tania De Jonge: “De beslissing om in het kader van energiebesparing de openbare verlichting ’s nachts te doven was terecht, maar nu de prijzen opnieuw op een normaal niveau zitten werd dit ondergeschikt aan de veiligheid van onze inwoners. Net als een aantal andere steden en gemeenten besliste de stad om de openbare verlichting tijdens de nacht opnieuw te laten branden. We zijn daarbij afhankelijk van de timing van Fluvius, maar vanaf 9 oktober kunnen zij nu starten met het stelselmatig opnieuw aansteken van de nachtverlichting, zowel in de stad als in de dorpen.”