Kermis Munte met tal van activiteiten

De Cuyper Joni vangt de gouden muntebol

De kermis in Munte ging door van 15 tot en met 17 september met een gevuld programma. De vrijdag werd er gestreden voor De Leeuw van Munte (Matthys Niels) en Trunte van Munte (De Waele Jarne)  twee wielerwedstrijden voor dorpelingen en gentlemen. De zaterdag stonden de elite zc voor de startstreep (Van Poppel Sebastien) finishte als 1ste.

De zondag tal van doorlopende activiteiten rommel markt tentoonstelling reflection nog tot 15 okt, streekbieren wandeling en tal van optredens naast de ontmoetingszaal Munte. Ook de kinderen konden genieten van de popen van Pierke, een poppenkast verhaal in de kerk, de Harmonie van Bottelare luisterde Munte op met een wandelconcert.

Onder het thema Munte boordevol muziek en hymne aan de natuur was er een muzikale wandeltocht met optreden op verschillende locaties: Munteplein: Norbert Detaeye

Zink: Touch of jazz, Gwedolyn De Smet, Evgeny Suvorkin & friends en Collectve Memory

Asselkouter Plakband

voetbalplein The Bucket List en Leen Maria Van Insberghe (harp)

Ruspoel Pieter Van Puyvelde draaiorgel

In de vooravond werd er verzamelt voor de traditionele Muntebollenworp door de Merelbekse raadsleden, het was grabbelen geblazen om de gouden muntebol te vangen, Joni De Cuyper uit Kester ving de de gouden muntebol en de verrassingsmand werd door burgemeester Thienpont overhandigd. De vergassingsmand bevatte voor 200€ lokale streek producten uit Merelbeke.   , nadien ging het feestje door aan de tent met coverband Grand Cru.