Zwalm huldigt duurzame helden

 

Elk jaar van 18 tot 25 september wordt in Vlaanderen de Week van de Duurzame Gemeente georganiseerd. Ook in Zwalm wapperde de SDG-vlag volop.

Op zondagnamiddag 24 september werden, voor de vijfde keer op rij, 17 Zwalmse duurzame helden in de bloemetjes gezet.

 

Dit jaar lag de focus op het belang van onderwijs (SDG4). In de Zwalmse scholen komen de SDG’s ruim aan bod en integreren de leerkrachten de verschillende thema’s in hun lessen. Zo geraken de kinderen vertrouwd met de duurzame ontwikkelingsdoelen. Een cruciale eerste stap om vervolgens tot actie over te gaan en om een draagvlak te creëren voor verandering. Maar elk van de 17 ontwikkelingsdoelstellingen verdient de nodige aandacht. Heel wat vrijwilligers en initiatiefnemers zetten zich in om van de wereld én van Zwalm een betere plek te maken. Zo krijgen de Zwalmse senioren de digitale kneepjes onder de knie, zetten kinderen hun eerste stappen in de wondere wereld van techniek en muziek en kunnen kinderen met extra ondersteuningsnood naar Speelplein Munkie. Er werden zondagnamiddag dan ook 17 helden gehuldigd voor hun inzet. Allen gingen ze met een duurzaam geschenkje naar huis.