Je tuin natuurvriendelijk onderhouden, leer het nu van een expert

BART BACKAERT is hoofdbrigadier van de stad Aalst en hij is een vermaard expert op het gebied van tuinen en parken.

Mede onder zijn impuls onderging het groenbeleid in de stad Aalst een metamorfose. In de jaren 1960 en ‘70 kon je Aalst vooral ruiken, was de Dender een dode rivier en stond natuur aan de stadsrand gelijk met stortplaatsen en afvalbergen. In zijn opleiding als tuinbouwkundige werd vooral geleerd hoe je met pesticiden, kunstmest en monocultuur kon omgaan. Bij de groendienst van Aalst kreeg hij de kans om zijn visie op groenbeleid door te voeren en na vele jaren roeien tegen de stroom in ontstonden langzamerhand pareltjes van tuinen en parken in het centrum en aan de randen van de stad.

Vandaag is Aalst het toonbeeld van hoe men met de natuur kan samenwerken om tuinen en parken om te toveren in oases van rust en schoonheid. Bart leert ons ook dat je daarbij zowel met inheemse als uitheemse soorten kan werken en vooral, dat het echt niet moeilijk is eens je begrijpt wat de visie is.

Inschrijven

De milieuraad van Brakel nodigt je van harte uit om naar Bart te komen luisteren op woensdag 22 november 2023 om 19 uur in de vergaderzaal van sporthal De Rijdt, Jagersstraat 64 te Brakel.

Inkom gratis, graag vooraf inschrijven (tot 17 november 2023) via milieu@brakel.be of op telefoonnummer 055 431760.