Gouverneur bevestigt inbreuk op de taalwetgeving bij Ninoofse parkeerautomaten

De meertalige keuzemenu’s op de nieuwe parkeerautomaten waren volgens N-VA Ninove niet in overeenstemming met de taalwetgeving. Om het Vlaamse karakter van Ninove te behouden, vraagt N-VA Ninove een actief inburgeringsbeleid vanuit het stadsbestuur en zeker geen meertalige communicatie.

RV – Steven Vanden Berghe

Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove, heeft tegen de meertalige keuzemenu’s namens N-VA Ninove klacht neergelegd bij zowel het Agentschap Binnenlands Bestuur als bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht.

Steven Vanden Berghe “De beslissing van de gouverneur die we vandaag mochten ontvangen, is héél duidelijk. De gouverneur stelt terecht dat Ninove een stad is in het eentalige Nederlandse taalgebied en dat meertalige keuzemenu’s indruisen tegen de taalwetgeving. De schermen mogen uitsluitend in het Nederlands beschikbaar zijn, net zoals de parkeertickets.”

Het stadsbestuur heeft inmiddels de nodige maatregelen genomen en de software werd  aangepast door het parkeerbedrijf OPC. De kosten voor de aanpassing van de software werden echter volledig gedragen door de stad Ninove. Sam De Duffeleer, bestuurslid N-VA Ninove, betreurt dat de stad moet opdraaien voor de fouten van OPC en vraagt om de bijkomende kosten alsnog te laten betalen door het parkeerbedrijf.