MuurClassic Geraardsbergen promoveert naar UCI 1.1

Geraardsbergen. MuurClassic Team, de organisatieploeg achter de Smart Energy Systems MuurClassic Geraardsbergen kreeg goed nieuws van de UCI. De opvolger van de Stadsprijs wordt volgend jaar al opgewaardeerd naar een 1.1-wedstrijd.

De Smart Energy Systems MuurClassic Geraardsbergen, die dit jaar op woensdag 30 augustus voor het eerst werd verreden, kreeg meteen een positief rapport. De internationale wielerfederatie zag een attractief koersverloop en een vlekkeloze organisatie, en laat de MuurClassic doorstromen naar categorie 1.1. Concreet kunnen nu ook World Tour ploegen aan de start komen. Voor de initiatiefnemers is dit een beloning voor de inzet, en tevens een eerste doelstelling die uitkomt. Bij opschaling van kermiskoers naar UCI-niveau hadden de organisatoren de ambitie om de wedstrijd in te schrijven als 1.1. Dat lukte niet meteen, de wedstrijd kreeg van de UCI wel het 1.2-statuut.

De organisatieploeg maakte van de opstap naar de internationale wielerkalender werk en leverde met de eerste Smart Energy Systems MuurClassic Geraardsbergen een puike organisatie af. Het nieuwe parcours met de befaamde Muur, het boeiende koersverloop en de hele omkadering overtuigden de UCI van de kwaliteit en de professionele aanpak van de Geraardsbergse wedstrijd, waardoor de Smart Energy Systems Muur Classic al na één editie de promotie op zak heeft.

Schrijf woensdag 28 augustus 2024 al maar in jouw wielerkalender.