Ook in Houtem zal openbare verlichting binnenkort langer branden

Binnenkort zal ook in de gemeente Sint-Lievens-Houtem de straatverlichting langer blijven branden. Dit zal gebeuren van vrijdagavond tot maandagochtend. Voordien werden de lichten aangestoken enkel op vrijdag en zaterdag. Op weekdagen van maandag tot donderdag zal de openbare verlichting vanaf middernacht gedoofd worden tot en met 05u00.  Bij eventuele evenementen en werken blijft de verlichting tijdelijk en lokaal branden.

“We merken dat heel wat gemeenten en steden beslissen om het zogenaamde brandregime van de openbare verlichting aan te passen. Daarom werd aan Fluvius gevraagd om ook in onze gemeente de aanpassingen uit te voeren. Wat binnenkort dan ook zal gebeuren. We vragen de inwoners om nog even begrip op te brengen. Wij opteren ervoor dat de openbare verlichting op de meest nuttige ogenblikken zal en moet branden. Als gemeentebestuur zijn we ervan overtuigd dat niet alleen het comfort maar het veiligheidsgevoel van eender welke weggebruiker op deze manier zal verhogen.” aldus burgemeester Tim De Knijf (NH).