Tentoonstelling Villa Felix geopend in Lede

Gisteren verwelkomden het Lokaal Bestuur Lede en haar partners met trots alle geïnteresseerden in De Bron. Tijdens deze tentoonstelling konden bezoekers de plannen van Villa Felix bekijken. Met behulp van schetsen, plannen en digitale visualisaties werden de verschillende aspecten van dit project tot leven gebracht. Van de moderne inrichting van de Kunstacademie tot de kindvriendelijke omgeving van de kleuterschool en de kinderopvang en de innovatieve faciliteiten van het Huis van het Kind, de tentoonstelling liet niets aan de verbeelding over.

De bezoekers kregen ook inzicht in de duurzaamheidsinspanningen om Villa Felix tot een groen en energiezuinig gebouw te maken. Er werden details gegeven over het behoud van groene ruimtes en het gebruik van recycleerbare materialen. Het Lokaal bestuur en haar partners willen streven naar een duurzame toekomst voor Villa Felix en de gemeente. Tijdens de tentoonstelling was er ruimte voor dialoog en feedback. Vertegenwoordigers van het Lokaal bestuur en de partners achter Villa Felix stonden klaar om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met de bezoekers. Zo werd bijvoorbeeld stilgestaan bij de keuze voor een prikkelende groene speelruimte voor de kleuters in plaats van extra parkeerplaatsen. Bezoekers konden ook een enquête invullen en daarmee kans maken op een gemeentelijke cadeau cheque. Ook aan de kinderen werd gedacht: zij konden een kleurplaat tekenen en zo een mooie prijs winnen.

Een trotse burgemeester Geertrui Van de Velde: “Villa Felix belichaamt de visie van een brede leer- en leefomgeving waar kinderen, jongeren en volwassenen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit werd benadrukt in de tentoonstelling, waar de nadruk lag op creativiteit, duurzaamheid en integrale toegankelijkheid en de veelzijdige mogelijkheden die Villa Felix biedt aan diverse groepen in de gemeenschap. De bezoekers waren het erover eens: de voormalige site van Villa Letha wordt een levendige en gastvrije omgeving voor iedereen.

Meer weten? De panelen vind je vanaf volgende week in het gemeentehuis, de Kunstacademie, de kinderopvang in de Steenstraat, Huis van het Kind en Kleuterschool Kluisberg. Vanaf half oktober kan je alles bekijken op de vernieuwde website van het Lokaal bestuur.