Pieter De Spiegeleer doet de politieke grond bewegen met zijn komst naar Sint-Lievens-Houtem

Afgelopen vrijdag organiseerde Vlaams Belang afdeling Sint-Lievens-Houtem een gespreksavond met als thema: Dierenwelzijn.  Dit thema ligt de partij nauw aan het hart. “We hebben een landelijke groene gemeente waar heel veel dieren vertoeven en verblijven. Eveneens onze Houtemse jaarmarkt die erkend is als Vlaams Immaterieel Erfgoed en sinds 2010 ook als werelderfgoed door UNESCO, kan het niet anders natuurlijk dat wij het dierenwelzijn hoog in het vaandel dragen.” aldus voorzitter Dominique Verdonck. Els Sterckx, die voor het Vlaams Belang als Vlaams Volksvertegenwoordiger opkomt voor dierenwelzijn, was de gastspreekster van dienst.

Toch ging er heel wat aandacht naar Pieter De Spiegeleer, Belgisch Vlaams-Nationalitsch politicus voor het Vlaams Belang. Pieter De Spiegeleer wordt vanaf 1 november 2023 een nieuwe inwoner van Sint-Lievens-Houtem en verlaat hiermee de Haaltertse gemeenteraad. Op deze manier keert De Spiegeleer terug waar hij een stuk van zijn jeugd heeft beleefd.  Van 2004 tot 2008 werkte De Spiegeleer als ambtenaar van de Vlaamse overheid voor de Vlaamse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie.  Vervolgens werd hij ambtenaar bij Flanders Investment and Trade. In oktober 2015 richtte hij in Haaltert een nieuwe Vlaams Belang-afdeling op, nadat de partij er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 niet was opgekomen. Hij nam met deze afdeling in 2018 wel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vlaams Belang behaalde in Haaltert drie verkozenen en sinds januari 2019 is De Spiegeleer gemeenteraadslid van de gemeente. Bij de federale verkiezingen van 26 mei 2019 werd De Spiegeleer vanop de vierde plaats van de Oost-Vlaamse VB-lijst met 10.244 voorkeurstemmen eveneens verkozen in de Kamer van volksvertegenwoordigers.

Pieter De Spiegeleer vertrekt uit de politiek van Haaltert met gemengde gevoelens. “Zeven jaar geleden startte ik met de Vlaams Belang afdeling Haaltert. Nu ik verhuis naar Sint-Lievens-Houtem krijg ik de kans om de VB-afdeling mee te helpen en vooral te ondersteunen naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Samen met deze mensen van Vlaams Belang willen we in 2024 naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan om als grote opponentpartij in Houtem het vuur aan de schenen te leggen tegen de versterkte burcht van de meerderheidspartij Nieuw Houtem.

Ze zijn ondertussen al meer dan achttien jaar aan de macht in de gemeente en hebben zeker al een vaste waarde en verdiensten. Wij gaan en zullen zeker niet meedoen aan afbraakpolitiek maar we willen op een constructieve manier campagne gaan voeren. In een gezonde en huidige democratie is er altijd een alternatieve stem en deze willen wij dan ook graag zijn en bieden aan de bevolking.” aldus Pieter De Spiegeleer. Zes jaar geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam het Vlaams Belang niet op in Sint-Lievens-Houtem . Bij de federale verkiezingen in 2019 was Vlaams Belang in Sint-Lievens-Houtem de grootste partij met 26 procent van de stemmen. Dat is voor Vlaams Belang het mooiste bewijs dat er nood is aan een alternatieve stem. Door zijn komst naar Sint-Lievens-Houtem beweegt er wat op politieke aarde en wordt er op dergelijke cafés een deftig woord gesproken over deze toch belangrijke komst van De Spiegeleer naar Sint-Lievens-Houtem. Een enorme zet van Vlaams Belang hoor je her en der wel zeggen. Men begint nu al de verkiezingskoorts te voelen en de ongerustheid binnen de Houtemse politiek. Vlaams Belang afdeling Sint-Lievens-Houtem zorgt dat de politieke grond in beweging komt!

Foto boven: Pieter De Spiegeleer (r) verlaat de politiek in Haaltert en verhuist naar Sint-Lievens-Houtem en zal VB Houtem mee ondersteunen dit samen met partijvoorzitter Dominique Verdonck (l).

 

Foto’s onder:

Pieter De Spiegeleer tijdens zijn toespraak op het gesprekavond te Bavegem

Els Sterckx, die voor het Vlaams Belang als Vlaams Volksvertegenwoordiger opkomt voor dierenwelzijn, was de gastspreekster van dienst.

Voorzitter Dominique Verdonck samen met Pieter De Spiegeleer en het partijbestuur.