Vlierzelenaar Luca De Meester heeft zijn profcontract beet

Na Luca Van Boven (Bingoal WB) en  Jenno Berckmoes die volgend seizoen naar Lotto Destiny gaat heeft Sint-Lievens-Houtem met Vlierzelenaar Luca De Meester opnieuw een profrenner bij. Meteen beschikt Houtem over drie profrenners in zijn rangen. Luca is de oudste zoon van gewezen profrenner Hans De Meester en eindelijk werpen de vruchten zich af van jaren lang hard werken.

Het ging al een tijdje in de lucht maar de communicatie vanuit de ploegleiding van Flanders-Baloise kwam er nu pas mee naar buiten dat Luca De Meester zijn profcontract had verdiend. ” Ik was zeker dat het in orde ging komen, maar het is pas officieel als de ploeg dit ook bevestigt. Ik wist dat mijn overstap van EFC-L&R Van Mossel naar Bingoal WB Devo Team een correcte overstap zou geweest zijn. Ik kreeg dan ook alle mogelijke kansen om mij te tonen, wat ik ook gedaan heb. Het plan was om in wedstrijden bij de elite zonder contract en beloften om daar de nodige uitslagen bij elkaar te fietsen, waar ik zeker in geslaagd ben. Ook kreeg ik de kans om mij te tonen in het profteam waar ik een dienende rol kreeg. Ik kreeg heel wat dankbaarheid en vond dit zeker niet onbelangrijk wanneer er een evolutie moest opgemaakt worden. Op alle vlakken heb ik de verwachtingen ingelost en dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat ik een contract mocht ondertekenen van twee jaar. Dit bewijst ook dat de ploeg het volste vertrouwen heeft in mij.’ aldus een gelukkige Luca De Meester.

Vandaag staat Luca De Meester aan de start van de Grote Prijs Pino Cerami. “Afgelopen donderdag was ik aan het werk in het Circuit Franco-Belge waar ik de wedstrijd kon uitrijden. Deze klimkoers kende met de Kluisberg, Horlitin en Trieu drie zware hellingen die in de kleren kroppen. Je kon deze wedstrijd het mooist vergelijken met klimkoersen uit de Ardennen. Ondanks dat ik de wedstrijd kon uitrijden, voel ik wel dat mijn beste krachten op zijn en het lichaam snakt naar het einde van het seizoen. Er zit misschien een kans in dat ik de wedstrijd Binche-Chimay-Binche zou moeten rijden maar ik acht deze wel zeer klein in. Éénmaal deze wedstrijd voorbij is, staan er drie weken rust op het programma om de batterijen opnieuw op te laden en dan stilaan te werken naar het volgende wielerseizoen. Afgelopen seizoen kon ik meegenieten van twee stages met de profs en wat betreft 2024 zal er weinig verandering zijn. De ervaring die ik dit seizoen heb kunnen opdoen zal zeker van pas komen volgend jaar.” aldus Luca De Meester.

Foto’s: Marc Van Hecke – GVJ Cyclingsite.be – Freddy Guerin