Verwendag in Lierdse Bib.

Naar aanleiding van het “Weekend van de klant” ging er deze voormiddag in de Bib een verwendag door waarop alle bezoekers getrakteerd werden op een versnapering en een drankje. Tevens waren er tussen 10u00 en 12u00 heel wat activiteiten gepland.

Vooreerst was er de slotactiviteit van “LeesJeMee”.  Tijdens verschillende voorleesmomenten in de Bib. las begeleidster Anke Van Damme, aan kindjes uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar, kinderboeken voor waaruit de kinderen op het einde dan hun favoriete exemplaar konden kiezen.

Verder was er de publieksprijswinnaar van de Route 42 gedichtenwedstrijd 2023, Jo Van Driessche, die in een rustig hoekje van de Bib. voordroeg uit zijn oeuvre. De Luisteraars konden zelf het onderwerp kiezen en kregen dan heldere verfrissende poëzie op maat.

In een ander deel van de Bib. maakte ondertussen schepen Katelijne Scheirlinckx de ‘LeesTips’-winnaars bekend.

Kinderen en volwassen konden hun favoriete leestips aan de Bib. bekendmaken en maakten zo kans op een geweldig boekenpakket.

De winnaars werden Eli De Vos (Leestips Jeugd -18) en Carine Van Ruyskensvelde (Leestips Volwassenen +18).

lees ook: https://www.nuus.be/2023/09/30/poezie-in-de-bib/

Veerle De Brakeleer (bibliothecaris), Anke Van Damme (begeleidster “LeesJeMee”), Katelijne Scheirlinckx (schepen), Eli De Vos (winnaar boekenpakket), Bert Wastyn (voorzitter Bib-raad), Antoine Van De Maele (schepen), Bart Van Caester (bib. assistent), Els Bourdeaud’hui (bibliothecaris), Jo Van Driessche (dichter)