Bijna 500 jongeren van derde middelbare op eerste jongerenmarkt

Geraardsbergen. Tot en met 10 oktober loopt de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Mentaal welzijn is een thema dat heel actueel is voor jongeren. Je goed in je vel voelen en weten waar je terecht kan als dat niet het geval is, zijn in deze leeftijdsfase cruciaal. Daarom organiseert de Geraardsbergse Jeugddienst samen met enkele welzijns- en vrijetijdsorganisaties op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober een jongerenmarkt voor leerlingen uit het derde middelbaar.

De organisaties krijgen de kans om hun werking en aanbod op een interactieve manier voor te stellen. De jongeren kunnen er terecht bij o.a. eerste lijnspsychologen, tZitemzo, bib Geraardsbergen, JAC, Habbekrats, Uit De Marge, Jeugdhuis De Ressort, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, Child Focus, Centrum Leerlingenbegeleiding en de Jeugddienst zelf.

Deze eerste jongerenmarkt zorgt ervoor dat jongeren op een cruciale leeftijd in hun ontwikkeling kennis maken en in dialoog kunnen gaan met organisaties uit de geestelijke gezondheidssector. De organisaties krijgen op hun beurt de kans om met deze jongeren in gesprek te gaan en hen te bevragen naar hun leefwereld en naar wat hen bezighoudt. Ook voor hen is deze input waardevol.

‘De keuze voor het derde middelbaar is zeer bewust. Deze jongeren kennen veel van deze organisaties nog niet en zijn nieuwsgierig genoeg om het aanbod te ontdekken. Als we voor een aantal van deze jongeren de stap een beetje kleiner kunnen maken als ze het nodig hebben, zijn we geslaagd in onze opdracht’, aldus schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

Praktisch: Jeugdcentrum De Spiraal, Zakkaai 29 9500 Geraardsbergen. Start netwerklunch 12u. Casusgesprekken van 12u50 tot 15u. Van 15u tot 15u50 key-note speech door Griet De Nys. Om 15u50 afsluitend woordje door schepen van onderwijs Fernand van Trimpont