Op ‘Katogentocht’ met de Landelijke Gilde Godveerdegem

Na de – omwille van organisatorische redenen – noodgedwongen afgelasting van de Streekproductenmarkt, is sinds enkele jaren de ‘Katogentocht’ de volgende vaste afspraak op de jaarlijkse activiteitenkalender van de Landelijke Gilde Godveerdegem. Ditmaal wordt deze magische avondwandeling georganiseerd op zaterdag 14 oktober en, na twee jaar geleden Steenhuize-Wijnhuize en vorig jaar Leeuwergem, zal de Katogentocht de deelnemers deze keer doorheen Bevegem en Godveerdegem zelf leiden. Bedoeling is tijdens de wandeltocht met de zaklamp in de hand op zoek te gaan naar de ‘katogen’ (reflectoren) die de juiste, te volgen weg aanwijzen.

De start- en aankomstplaats is het speelpleingebouw Hemelrijk aan de Hemelrijkstraat op de site Bevegemse Vijvers. Men kan er vrij vertrekken vanaf 20 uur (tot 22 uur). Onderweg zijn er twee stopplaatsen waar dorstlessers zullen voorzien zijn. De wandeling is ook toegankelijk voor kinderen. Een zaklamp is dus noodzakelijk, laarzen worden aangeraden. Deelname kost 3 euro voor leden van de Landelijke Gilde en 4 euro voor niet-leden. Inschrijven kan per e-mail naar landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com of telefonisch bij Jef Van de Velde via 0473 992 911 (ook voor meer inlichtingen) of eventueel nog ter plaatse.

Wij kunnen ook reeds vermelden dat tijdens het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 november een tentoonstelling over Godveerdegem zal kunnen bezocht worden die in het Ontmoetingscentrum Godveerdegem aan de Tweekerkenstraat zal ingericht worden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de plaatselijke Landelijke Gilde.